"Voor elke 10 Covid-opnames, komen er nog eens 13 tot 14 aan. Dat hopen we zo snel mogelijk onder de 10 te krijgen", zegt professor Geert Molenberghs.
Volledig scherm
PREMIUM
"Voor elke 10 Covid-opnames, komen er nog eens 13 tot 14 aan. Dat hopen we zo snel mogelijk onder de 10 te krijgen", zegt professor Geert Molenberghs. © Vanstockstraeten/Photonews

INTERVIEW. Biostatisticus Geert Molenberghs blikt vooruit: "Het aantal besmettingen moet zéér laag voor de teugels losser kunnen”

Er zijn nieuwe regels van kracht die ons land een Bergamo-scenario - ontreddering in de ziekenhuizen en stoeten met lijkwagens - moeten besparen. Maar hoe ziet professor biostatistiek Geert Molenberghs de epidemie verder evolueren in zijn voorspellende modellen? "Er is kans dat de curve na deze golf sneller zal dalen, maar het lossen van de maatregelen moet deze keer véél beter, of we hebben het weer zitten."

38 reacties

  • marleen verkest

    3 jaar geleden
    Men riep al vanuit de vorige regeringen jobs jobs jobs als men zo voort doet gaan er gewoon geen ondernemingen meer zijn in belgie laat staan jobs of meneer kunnen we allemaal bij u komen werken we zullen dat virus voor lief moeten nemen en op een keer moeten vooruit met de economie en de rest er jammer genoeg bij nemen moeder aarde is kuis aan het houden of we het leuk vinden of niet we zijn met teveel op haar bol 
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Wij zijn nu in lockdown en ieder past het toe. Maar de ons bekende virologen blijven ons bestoken met rampmeldingen van wat zou gebeuren indien dit... en indien dat... Zij zouden nu best een tijdje gewoon observeren en zich onthouden van de burgers met doemberichten op de stang te jagen. Het is nu al erg genoeg. en met de depressies navenant.
  • Dennis Leever

    3 jaar geleden
    Natuurlijk is dat wat deze man roept. Dat is zijn expertise, zijn prioriteit. Alles naar 0. En dat is volkomen terecht. Als Covid het enige probleem op de wereld zou zijn. Als dit tot 2021 gaat duren (daar ziet het wel naar uit), gaat deze man geen oplossing aandragen voor de 100.000(den?) werklozen als gevolg van faillissementen van horeca en MKB. Tenzij het levensonderhoud in België gratis wordt? Politiek is misschien niet vrij van blaam. Ze kan niet iedereen een jaar thuis financieren.
  • Hilde

    3 jaar geleden
    Als je dan ziet hoe massaal de mensen weer op reis vertrekken en als je hoort dat thuishulp toch komt , ook al bel je om te zeggen dat je denkt dat je corona hebt voel ik toch wel een bepaalde woede , als je als risicopatient daar al niet meer op kan vertrouwen, had geen corona wel oorontsteking.
  • sandra peeters

    3 jaar geleden
    Scholen toe anders geraken we er nooit vanaf virus heeft vrij spel bij de kinderen