Direct naar artikelinhoud
Stand van zaken

Het aantal doden door corona stijgt naar gemiddeld 113 per dag: 70 procent meer dan vorige week

Een Covid-patiënt wordt verzorgd in Luik.Beeld Photo News

Op 1 november lagen er in de Belgische ziekenhuizen 1.223 mensen met Covid-19 op intensieve zorg. Dat zijn er 62 meer dan de dag voordien. Dat blijkt deze ochtend uit de jongste gegevens van Sciensano. 

De ziekenhuizen zitten bijna aan het record van de eerste golf, toen er begin april 1.285 coronapatiënten op intensieve zorg lagen, maar schakelen deze week naar de hoogste fase. In die fase worden er extra bedden vrijgemaakt voor coronapatiënten.

Het aantal ziekenhuisopnames van mensen met Covid-19 bereikte vorige week al een nieuw record en stond op 1 november op 6.823 patiënten. Dat waren er 322 meer dan de dag voordien. 

Gemiddeld kwamen er de afgelopen week 656 nieuwe ziekenhuisopnames per dag bij. Dat is een stijging met 40 procent tegenover de week voordien. Tegelijk verlaten dagelijks echter ook honderden mensen het ziekenhuis, op 31 oktober verliet zelfs een recordaantal van 657 patiënten het ziekenhuis.

Ook de andere Belgische coronacijfers gaan nog altijd in stijgende lijn. Het aantal besmettingen lag de jongste zeven dagen op gemiddeld 15.582 positieve testen per dag. Dat is een toename met 14 procent op weekbasis. De positiviteitsratio ligt nu op ruim 29 procent.

Het aantal doden ligt nu gemiddeld op 113 per dag, 70 procent meer dan de week voordien. Sinds het begin van de pandemie stierven in ons land al 11.737 mensen met Covid-19.