Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

België opnieuw in lockdown: deze maatregelen zijn sinds middernacht van kracht

Sinds middernacht is ons land opnieuw in lockdown. Verschillende winkels moeten de deuren sluiten, telewerken is verplicht waar mogelijk en ook het aantal contacten in private kring wordt weer teruggeschroefd. De nieuwe regels gelden tot 13 december. Ze moeten het aantal besmettingen met het coronavirus fors doen afnemen, zodat de ziekenhuizen en het verzorgend personeel opnieuw wat ademruimte krijgen.

10 reacties

  • Ernest Meul

    4 jaar geleden
    De cijfers dalen, hilarisch, ofwel zit Van Ranst aan de drank, ofwel liegt hij als een volleerd sos. Als je 60 % van het volk niet eens meer test natuurlijk, geen wonder dat het zakt, goesting in congé ? Je belt je baas en zegt dat je koorts hebt , 14 dagen thuis zonder controle ! Jippie.
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    En in sommige bedrijven blijven positief getesten gewoon verder werken met medeweten van baas en huisarts, rustig collega's besmettend. Goed bezig !
  • Achiel Van Hyfte

    4 jaar geleden
    paniekzaaiers.  We zijn niet in lockdown want er wordt overal gewerkt
  • Robert Soeloo

    4 jaar geleden
    Het is een magische lockdown, die de cijfers laat dalen voordat ze van kracht is. Zal ze ook op magische wijze geen economisch bloedbad veroorzaken? Molenberghs mag het weten.
  • Rudi Van Goethem

    4 jaar geleden
    Gezien wat er gebeurd als je op de burgerzin hoopt. Maak in het vervolg eerst de teksten voor het staatsblad klaar en verklaar dan maatregelen met onmiddellijke ingang. Probleem is natuurlijk dat je dan je profilering voor de TV cameras kwijt bent.