Amerikanen brengen basket, volley én Jezus naar Denderleeuw

© wjn

Vijfendertig jongeren nemen deze week deel aan Sportquest in de sporthal van het IKSO in Denderleeuw. Belgische sporters en hun Amerikaanse collega's geven er nog tot morgen vrijdag initiatie volleybal en basket voor jongeren vanaf twaalf jaar en praten er tijdens de pauzes over god, Jezus en religie.

wjn

Sportquest werd in 2000 opgericht en wil met sport jongeren samenbrengen, vriendschappen doen ontstaan en hen tegelijkertijd laten communiceren over religie en waarden als eenvoud, vriendschap en respect. Het sportkamp in Denderleeuw wordt al voor de vierde keer in de sporthal van school IKSO aan de Lindestraat in georganiseerd.

“We zijn deze week met negen monitoren”, zegt Leenke Cangé Van Roy van de jeugdwerking Evangelisch kerk Aalst/Denderleeuw. “Drie coaches komen zelfs helemaal uit de Verenigde Staten en waren in het verleden echte toppers het high-school basketbal en volleybal.”

De deelnemende jongeren, vanaf twaalf jaar, kunnen zich volop uitleven in het basket en het volleybal en worden tijdens de pauzes gevraagd even tot rust te komen en te bezinnen.

“That’s part of it’, zegt Claire Dillahunty (21) uit Dallas. “Vorige week waren we nog in Genk, nu in Denderleeuw. Het is de eerste keer dat ik in België Sportquest-kampen geef, ‘but I love it’. Ik kom volgend jaar sowieso terug. Het is voor die jongeren en voor ons de ideale gelegenheid om dankzij sport anderen te leren kennen en het over het christen-zijn te hebben.”

Of er talent zit in Denderleeuw? “Absoluut. Het niveau ligt hier een pak hoger dan in Genk, zowel wat betreft basket als volley. Die gasten trainen hier stiekem, denk ik.”

INFO

Wie zin heeft om vandaag donderdag of morgen vrijdag nog deel te nemen aan Sportquest: vanaf 13 uur in sporthal IKSO, de inschrijving is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen