Dirk Devroey, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Dirk Devroey, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst. © BELGA/RV/VTM NIEUWS

Experten zien lichtje aan einde tunnel: “Daling positiviteitsratio maakt me hoopvol”

Hoewel de coronacijfers in ons land blijven stijgen, gloort er toch een sprankeltje hoop. Meer bepaald in de daling van de positiviteitsratio: het aantal geteste mensen dat positief blijkt te zijn. Die daling is volgens experts nu al enkele dagen zichtbaar. Terwijl er door het gerichter testen eerder een toename verwacht zou worden.

101 reacties

  • Gaston Miar

    3 jaar geleden
    Stop dergelijke nieuwsmeldingen. De armen van geest gaan denken dat het voorbij is.
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    4 jaar geleden
    Opletten met dat soort optimisme. Binnenkort gaat iedereen weer denken dat er geen beperkingen meer moeten zijn. Wacht maar binnen 14 dagen als je de resultaten zal zien van de koopwoede van zaterdag en zondag ll, en de dichte drommen domme vakantiegangers in Zaventem.
  • Andre Wouters

    4 jaar geleden
    Doe AUB geen beloftes die je niet kan waar maken, en gaat tot 0 "NUL" of gaan we nog een derde of vierde golfcorana laten meemaken.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Mark Peeters, veel gezinnen zijn positief getest nadat ze terug kwamen uit vakantie en niet alleen Spanje, Op school van mijn kleinkinderen is één kind besmet via de ouders, iedereen zoekt een dader. In mijn grote familie is nog niemand  besmet nochtans werken ze allemaal buitenhuis, van poetsvrouw, zorg, onderwijs tot directie. Ofwel hebben we geluk of immuun of de veiligheidsmaatregelen goed gevolgd. 
  • Kathleen Persoon

    4 jaar geleden
    er word minder getest sinds 21 oktober omdat de laboratoria de toevloed van afgenomen testen niet meer aan konden, dus is het ergens logisch ......... dat de besmettingen minder snel toenemen, wacht maar, dat lichtpuntje zal wel verdwijnen binnen 10 dagen,als al die shoppers uit verschillende steden komen aankloppen...