Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Kwart Vlaamse bestuurders houdt zich niet consequent aan snelheidslimiet

Negen op de tien Vlaamse autobestuurders zijn overtuigd van het nut van de snelheidslimieten, maar toch houdt een kwart van de Vlamingen zich niet consequent aan de snelheidslimiet. Dat blijkt uit een online panelbevraging in juni bij 735 Vlaamse autobestuurders tussen 18 en 65 jaar voor de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

45 reacties

  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    snelheid is niet belangrijk, de controle over je voertuig is belangrijker. Vroeger was het simpeler (denk ik), iedere weggebruiker wist wat hij moest doen en hoe snel. Bebouwde kom 50 km, er buiten 70, 2 baansweg 90, autosnelweg 120 km. Nu is het een warboel met bordjes en de meeste weggebruikers zien door het bos de bomen niet meer. Als ze nu eens terug duidelijk zijn en iedere weggebruiker (zwak of sterk) de verkeersregels kent en toepast, er zouden al veel minder ongevallen of agressie zijn.
  • freddy vandersmissen

    3 jaar geleden
    Vaak weet ik dat ik een zone 30 was als ik de zone verlaat.( Dit bord is goed zichtbaar )De zone 30 mag beter aangegeven worden,grotere borden,30 op de weg geschilderd,elektronische borden,ofwel een bord boven de weg.Maar ja,dan is het gedaan met kassa kassa.
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Sommige snelheidslimieten zijn gewoon ook stupide. Zoals bijvoorbeeld in 'fietsstraten' waar je zelfs fietsers die aan nog geen 10 km per uur niet mag inhalen terwijl de straten voldoende breed zijn.  Ik ben een zeer voorzichtige chauffeur en ik heb er mij mee verzoend dat er toch af en toe een boete binnen dwarrelt. Het leven is te kort om mij daar druk over te maken net als over beleidsvoerders die totaal incompetent zijn.
  • Hank Ule

    3 jaar geleden
    Eens naar de E40 in Groot-Bijgaarden richting kust gaan....50km/u in de werken.....de vrachtwagens gaan je zelf voorbij. 
  • Ozzy Dhondt

    3 jaar geleden
    Ieder normaal mens denkt niet dat de snelheidslimieten ingevoerd worden om de lege staatskas te vullen, maar weet dat wel zeker. Het is gewoon onnatuurlijk om met een motor of auto 30 kom/h te blijven rijden. Het is een soort mode geworden om niet onder te doen voor een andere gemeente om zoveel mogelijk zones 30 ln te voeren. Een groot deel van de ongevallen komen door mensen die met iets anders bezig zijn terwijl ze aan het rijden zijn. Concentratie is het codewoord.