Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © Photo News

Waarom we ook na tweede golf niet op groepsimmuniteit hoeven te rekenen

Terwijl de tweede grote coronagolf in alle hevigheid over ons land rolt, weerklinkt opnieuw de vraag of het deze keer wél mogelijk is dat er een vorm van groepsimmuniteit ontstaat. Daarbij is het percentage van mensen met antistoffen zó hoog, dat het virus vanzelf uitdooft bij een gebrek aan mensen die besmet kunnen worden. IJdele hoop, volgens viroloog Steven Van Gucht.

23 reacties

  • Peggy Cloostermans

    3 jaar geleden
    Ik begrijp het niet goed ... Kan iemand mij dat eens uitleggen?Hoe komt het dat immuniteit (antistoffen) door natuurlijke besmetting (waarvan er nu enorm veel zijn volgens de berichtgeving) minder goed is dan een door de farma-industrie kunstmatig geproduceerd vaccin, waarin allerlei andere (mogelijks schadelijke) stoffen zijn toegevoegd?Waarom zouden antistoffen die door een vaccin ontstaan beter zijn dan die door een echte besmetting?
  • Eduard Deflandre

    3 jaar geleden
    We zullen het niet kunnen tegenhouden! Korte harde pijn is beter dan een langgerekte  pijn. Hopeloos perspectief, met zware depressies tot gevolg.
  • Mieke De Vriendt

    3 jaar geleden
    Een samenwerking tussen FN Herstal en RENDAC moet deze crisis toch kunnen oplossen denk ik...
  • Beate Liefkens

    3 jaar geleden
    Ik ben er zeker van dat momenteel 30 à 40% van de bevolking besmet is of geweest is...velen zijn besmet zonder dat ze het weten...
  • tom pieters

    3 jaar geleden
    Tweede golf? Het is toch derde golf? Heel de zomer geroepen tweede golf toch..