Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Mag je je kind veganistisch opvoeden? Twee experts leggen uit

Ooit werd veganisme gezien als een modegril, maar inmiddels wordt het aantal veganisten in ons land op 150.000 geschat en schreven zich al meer dan 10.000 Vlamingen in voor de Try Vegan-maand, die op 1 november van start ging. Bovendien kiezen steeds meer ouders ­ervoor om hun kinderen plantaardig op te voeden. Maar is dat wel zo gezond? En hoe pak je dat het best aan? Twee experts geven uitleg. “Je kind mag niet het gevoel krijgen dat het gestraft wordt.”

9 reacties

  • Jürgen Hertoghe

    3 jaar geleden
    Grappig en tegelijkertijd triest om lezen hoe zovelen hier nog steeds de omnivoor-kaart trekken. Ze verwijzen dan graag naar het gebit, maar vergeten dat een gebit wat een zijdelingse beweging kan maken een kenmerk is van een planteneter! Het gebit van biologische carnivoren en omnivoren maken maakt enkel een schaarbeweging! Nog overtuigender is dat ons maagzuur niet krachtig genoeg is om de bacteriën aanwezig in rauw vlees te doden. 
  • Jan Bekaert

    3 jaar geleden
    veganisme is een levensstijl, vegetarisme is een voedings wijze. elke veganist eet vegetarisch. die enkel geen vlees eten en voor de rest wel dierlijke eiwitten tot zich neemt, is geen vegetarier. maar iemand die geen vlees eet. vegetarisch eten daar ga je niet aan dood, maar wetenschappelijk blijven wij omnivoren. dus hebben we te twee nodig. kijk naar ons gebit en onze darmen en dan komt een intelligente mens tot de juist conclusie.
  • EVELIEN CIERPIAL

    3 jaar geleden
    Het is niet verkeerd om een B12 supplement te moeten nemen. Aangezien we als mens steeds properder zijn gaan leven krijgen we dit dus niet meer op natuurlijke wijze binnen. Ook de dieren, het vlees dus dat er gegeten word word gesupplementeerd met B12.. maar hier is dan niets mis mee blijkbaar..
  • Tuur schiepers

    3 jaar geleden
    De natuur heeft van de mens een omnivoor gemaakt. Waarom dat betwisten?
  • PIETER ROGIERS

    3 jaar geleden
    Zogezegde vleesvervangers moeten er uitzien en smaken als vlees, maar het mag geen echt vlees zijn? Veganisme spreekt zichzelf toch tegen?