©  RR

ANALYSE GOOTS. Lierse moet oppassen voor het degradatiespook

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.

STELLING: Lierse moet oppassen voor het degradatiespook

AKKOORD

“Na een sterke seizoenstart met terecht applaus, is Lierse nu helemaal weggezakt. 0 op 12, ze moeten beseffen dat het water hen aan de lippen staat. Aangezien Club NXT niet kan zakken, gaat het in de strijd om het behoud volgens mij tussen Lierse en RWDM. Zij hebben budgettair gewoon niet dezelfde mogelijkheden als de rest van 1B. En RWDM wint dit weekend van Club NXT en heeft nu, met een match minder, al twee punten meer. Die kloof mag niet groeien.”

“Lierse moet zich herpakken. Te beginnen met dringend minder tegendoelpunten te slikken: 18 tegengoals en een negatief doelpuntensaldo van min 6, het is geen goede basis om punten te pakken. Maar laten we ook niet té dramatisch reageren. De competitie in 1B is negen speeldagen ver, er is nog een lange weg te gaan. Toch moet het nu alle hens aan denk zijn bij Lierse. Ze zijn door omstandigheden gepromoveerd naar 1B, maar willen met een gezonde filosofie toch daar blijven. Het zou doodjammer zijn voor hun mooi project als dat niet zou lukken en hun groei abrupt zou stoppen.”

Patrick Goots

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER