RV / Photo News /  Raïs De Weirdt - Matters Photography
Volledig scherm
PREMIUM
© RV / Photo News / Raïs De Weirdt - Matters Photography

Trouwen in tijden van corona: “Die openingsdans hielden we dan maar op restaurant”

Geen grote feesten, geen overvolle kerken, geen dansfeest tot in de vroege uurtjes. En toch wordt er ook in deze coronatijden nog getrouwd. Deze ‘coronatrouwers’ moesten hun verwachtingen bijstellen maar moesten van geen uitstel weten, en hadden het achteraf niet anders gewild. “Zelfs zónder knuffels voelden we alleen maar liefde rondom ons.”

  1. Langeafstandskoppels nog altijd gedwarsboomd door corona. Nane (25) en Hedy (25): “Belgen mochten op reis, ik mocht mijn verloofde nog altijd niet zien”
    PREMIUM

    Langeaf­stands­kop­pels nog altijd gedwars­boomd door corona. Nane (25) en Hedy (25): “Belgen mochten op reis, ik mocht mijn verloofde nog altijd niet zien”

    Eind juni deden de Belgische Nane (25) en Hedy (25) hun relaas in onze krant: ze hebben elk een vriend in Amerika, maar hun relatie was door corona volledig uitzichtloos geworden. “De toekomst met onze partners staat voor onbepaalde tijd on-hold." Ondertussen hebben ze, door creatieve oplossingen en daarna door versoepelingen, allebei hun vriend terug kunnen zien. Maar de situatie blijft absurd. Om herenigd te worden met een partner buiten de EU, moet je als koppel je relatie ‘bewijzen’ en aan andere voorwaarden voldoen. En dan is er nog de angst dat we binnenkort weer in lockdown kunnen gaan. Hedy en Nane lijden er mentaal onder, maar blijven vechten voor hun relatie. “Veel langeafstandskoppels maken er uit hopeloosheid gewoon een einde aan.”
  2. NMBS-treinbegeleider Elke gaat viraal op TikTok: “Maar de filmpjes maak ik tijdens mijn pauze, zodat de treinen niet nog trager rijden”

    NMBS-treinbege­lei­der Elke gaat viraal op TikTok: “Maar de filmpjes maak ik tijdens mijn pauze, zodat de treinen niet nog trager rijden”

    De Vlaamse Elke gaat viraal op TikTok met filmpjes over haar job als treinbegeleider. Een half jaar geleden postte ze per ongeluk een video online en die werd massaal bekeken. Nu wil ze met haar video’s vooral tonen hoe leuk ze haar job vindt. En dat tonen blijkt nodig, want de NMBS is op zoek naar 300 nieuwe treinbegeleiders, en die zoektocht verloopt moeilijk.