Dylan Groenewegen won de voorbije jaren vier ritten in de Tour. .
Volledig scherm
Dylan Groenewegen won de voorbije jaren vier ritten in de Tour. . © BELGA

Dylan Groenewegen traint goed, maar “wat gebeurd is, heeft zijn impact gehad”

WielrennenZien we Dylan Groenewegen volgend jaar terug in de Tour? De 27-jarige Nederlander kwam na de horrorcrash met Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen dit seizoen niet meer in actie. Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma: “Wat er is gebeurd, heeft zijn impact gehad op hem.”

5 reacties

  • eric reynebeau

    4 jaar geleden
    Ben ook fan van Wout. Maar als men reageert op dit forum moet men de waarheid schrijven. Alaphilippe was de beste op het WK ,heeft Roglic niets mee te maken. Wout zei zelf dat hij evengoed meewerkte als de anderen en toch verloren ze tijd. En WK is met landen Dhr Soenen en dhr Dupont. Ik dacht trouwens dat Dumoulin top 10 had gereden in de Tour ipv opgegeven dhr Dupont.
  • René Pijnacker

    4 jaar geleden
    Wat zijn sommige Belgen toch snel op de teentjes getrapt. Het gaat bij deze beschouwing van de komende Tour over het algemeen klassement (begrijpend lezen is een kunst) en dus over de tijdritkwaliteiten van de klassementsrenners. Ze zijn Wout echt niet vergeten hoor, maar dan heb je het dus over een etappezege of kans op de groene trui.
  • John Dupont

    4 jaar geleden
    Toch straf die Hollanders. Ze hebben  één van de beste tijdrijders der wereld en zijn naam kennen ze niet of vergeten ze gewoon. Die heeft wel zijn longen uit het lijf gereden voor de ploeg. De kopman verliest en kan niet meer in het wk. De andere geeft twee keer op.Ik zou toch op mijn hoede als ik Wout was
  • René Pijnacker

    4 jaar geleden
    7e in het eindklassement, voor Wout in de laatste tijdrit in de TDF ondanks klim op tijdritfiets , nee we hebben van Tom NIETS gezien. Peter Soenen zou ongetwijfeld beter hebben gedaan en een WK wordt met landenteams gereden voor degenen die het nog steeds niet begrijpen.
  • Peter Soenen

    4 jaar geleden
    we hebben goeie tijdrijders, vergeet hij der niet toevallig ééntje ? Wout is een stuk beter tijdrijder dan Roglic en Kruiswijk - van Dumoulin hebben we ook niet veel meer gezien sinds zijn giro overwinning, t blijven Hollanders hé, ik hoop dat Wout bij zijn nieuw contract hen goed doet betalen voor al zijn ééndagsoverwinningen en de gulle ongebrijdelde hulp in de tour aan de verliezende Roglic, die hem in het WK dan nog de overwinning niet gunde