VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Al 21 Belgische coronapatiënten in Duitse ziekenhuizen: “Hier is nog plek omdat Duitsers regels stipter opvolgen”

Omdat onze ziekenhuizen dreigen vol te lopen, zijn al 21 coronapatiënten overgebracht naar Duitsland. Het zijn allemaal patiënten die intensieve zorg nodig hebben, de meeste komen uit de provincie Luik, waar de tweede golf het hardst toeslaat.  VTM NIEUWS kon praten met de Vlaamse arts Hugo Van Aken, die aan het hoofd staat van het universitair ziekenhuis van Münster en de overbrengingen coördineert.

11 reacties

  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    Dat Duitsland helpt ( waarvoor dank ) heeft vooral te maken met de correcte en eerlijke telling door het Robert Koch Instituut. Op ieder ogenblik is er een overzicht van de besmettingen, beschikbare bedden, genezen patienten en overledenen door CORONA per deelstaat Bij ons : geen melding van aantal opgenomen patienten per ziekenhuis, geen overzicht van ontslagen patienten ( terug thuis of aan het werk) , overledenen met andere oorzaken dan corona worden er gewoon bijgeteld. Schandalig!
  • frans Vullings

    3 jaar geleden
    dat Duitsland zoveel plaats heeft komt omdat ze daar 34 ic bedden op 100000 en nog kunnen opschalen in België zijn in het totaal 1900 voor de hele bevolking 
  • Marcel Neutgens

    3 jaar geleden
    Dank aan Duitsland voor het opvangen van deze patiënten. Echter triestig, dat men nu verpleegkundigen in het buitenland opzadelt met dit, omdat veel Belgen niet hun gezond verstand gebruiken, en de regels aan hun laars lappen, mede versterkt door een falende regering, waar daadkracht, in- / overzicht ontbreekt :onkunde alom.
  • Jan Mulders

    3 jaar geleden
    Neen, in Duitsland dierf men lokale haarden afsluiten van de buitenwereld. Hier liet men het virus gewoon zijn gang gaan en hele steden als Antwerpen en Brussel besmetten. Gewoon omdat het te delicaat was het probleem te benoemen.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Dat komt omdat ze in duitsland afstandhouden niet is ingeruild voor mondmaskers zoals bij ons. De blunder van de politiekers!