Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Zo goed als alle Brusselse covid-bedden op intensieve zorg volzet

Zo goed als alle Brusselse covid-bedden op intensieve zorg volzet
Beeld Wannes Nimmegeers

In Brussel liggen zo goed als alle coronabedden op intensieve zorg vol. Er moeten constant patiënten overgebracht worden naar andere ziekenhuizen.

en

In alle Brusselse ziekenhuizen samen liggen er nu 186 patiënten op de afdelingen intensieve zorg die voorbehouden zijn voor coronapatiënten. Daarmee liggen zo goed als alle Covid-bedden vol. Dus als er nu een nieuwe coronapatiënt wordt opgenomen die intensieve zorg nodig heeft, dan moet er bijna altijd een overplaatsing naar een ander ziekenhuis gebeuren. Dat zegt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie. “Alle afdelingen van intensieve zorgen zitten op hun maximumcapaciteit. Als er nieuwe covid-patiënten bijkomen, moet er bijna automatisch een transfer naar andere ziekenhuizen gebeuren in België of daarbuiten”, vertelt ze aan VRT NWS.

Het gaat momenteel om een tiental transfers per dag vanuit Brussel. Ook Wallonië moet constant transfers organiseren. En in Vlaanderen raakt de intensieve zorg ook stilaan vol. Vandaar dat er nu overal extra bedden voor Covid-patiënten worden gecreëerd op intensieve in die befaamde fase 2B.