Premier Jacinda Ardern bij haar overwinningsspeech, twee weken geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Jacinda Ardern bij haar overwinningsspeech, twee weken geleden. © AP

Zelfs premier De Croo laat zich inspireren door ‘Heilige Jacinda’ uit Nieuw-Zeeland: “Dat ‘team van 11 miljoen Belgen’ kwam van haar’”

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern - bijgenaamd: de Heilige Jacinda - inspireert met haar aanpak en stijl ook politici bij ons. Zelfs premier De Croo, die jaren geleden nog met haar in debat ging, is fan. “Toen ze tijdens de coronacrisis sprak over een team van 5 miljoen, dacht ik: dat moet ik ook gebruiken.” 

31 reacties

  • Staf Quisenaerts

    3 jaar geleden
    Had nu niet verwacht dat De Croo dat zelf had uitgevonden ,nu nog Australisch politiekers volgen ivm hun"coronabeleid" en klaar is kees ! Zo simpel kan het zijn !
  • Willy van craen

    3 jaar geleden
    Verschil is dat daar één stem één waard is . Bij ons is een Vlaamse stem maar3/4 waard van een Waalse stem. De Croo zijn partij was er ook bij om Vlamingen te kleineren.
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Het is triestig als je als premier van andere moet stelen omdat jezelf het niet kan! Trouwens er is geen team van 11 miljoen Belgen. De voetballers en de clubs doen al niet mee.
  • Marjan Frankie

    3 jaar geleden
    Haar Grenzen zijn gesloten , en gaan pas open na 2 weken 0 besmettingenDoet dat maar eens na België / Europa ....Neen de luchtvaart industrie mag niet kapotwel de oudjes en de zieke mensen
  • geert Verschelde

    3 jaar geleden
    Ik vrees dat we geen team zijn van 11 miljoen, maar twee teams van verschillende grote. Jules Destreé schreef het in 1912 al naar de koning " Sire, u regeert over twee volkeren. Er zijn geen Belgen enkel Walen en Vlamingen." Dit stond op 15/08/1912 in zijn "Lettre au roi sur la sépertation de la Wallonie et de la Flandre3