De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz.
Volledig scherm
De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz. © EPA

Wereldleiders betuigen medeleven aan Oostenrijk: “Afschuwelijk en hartverscheurend” - “We zullen nooit toegeven aan terreur”

Premier Alexander De Croo heeft op Twitter zijn medeleven betuigd naar aanleiding van het terreurgeweld in Wenen. De tweet was opgesteld in het Duits en gericht aan de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz. Ook andere politieke leiders hebben gereageerd op de gebeurtenissen in de Oostenrijkse hoofdstad.

15 reacties

  • Frank De Rycke

    3 jaar geleden
    Het zal je maar overkomen aan je zelf en of van je familieleden...dan komen al deze steunbetuigingen jammerlijk te laat ! Kuis de boel op en sluit onze grenzen !
  • Jos Van De Plas

    3 jaar geleden
    Sinds 9/11 is er niets veranderd het aantal jihadisten is enkel toegenomen, ze zijn op alle niveaus nog  dieper  geïnfiltreerd in onze samenleving. Wanneer gaat het volk in massa de overheid aanklagen voor deze aanhoudende terreur?
  • Jean-Paul Van der Borght

    3 jaar geleden
    als ik al die steunbetuigingen lees krijg ik oprispingen want anders doen ze niets dan woorden spuien terwijl het de gewone mens is die steeds het slachtoffer is.
  • Rogé Brouwers

    3 jaar geleden
    Nooit toegeven aan terreur.Is een beetje cynisch als alle dagen de poorten openstaan om terreur binnen te halen
  • Spike Björk

    3 jaar geleden
    Ja ze betuigen hun medeleven maar daar stopt het, ze doen er niets aan. Iets dat gevaarlijk is moet men uitschakelen, of het gevaar zoveel mogelijk beperken. Begin met de grenzen rond Europa te sluiten en stop met mensen binnen te laten die niet dezelfde normen en waarden hebben.