Btw op sloop en heropbouw verlaagd naar 6 procent

 ©  Shutterstock

Bron: BELGA

Het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor de sloop en heropbouw is goedgekeurd. Dat bevestigt het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem maandag. De maatregel geldt al vanaf 1 januari 2021 en dit voor een periode van 2 jaar.

De verlaging van het tarief naar 6 procent was al aangekondigd in het nieuwe regeerakkoord. De nieuwe regeling werd vrijdag goedgekeurd, maar raakte maandag pas bekend. Concreet gaat het om de uitbreiding van het verlaagd btw-tarief van 6 procent naar het hele Belgische grondgebied en dat voor de afbraak van gebouwen en heropbouw van woningen. Die mogen maar een maximum bewoonbare oppervlakte van 200 m2 hebben en het moet gaan om een eigen en enige woning. Vandaag geldt al een verlaagde btw van 6 procent op sloop en heropbouw in 32 stedelijke gebieden.

Bedoeling is zowel burgers en de bouwsector een belangrijke fiscale stimulans geven, luidt het in een persbericht van de minister van Financiën. “Door de coronacrisis lopen de orderboekjes van aannemers leeg en blijven nieuwe opdrachten uit. Deze maatregel wordt heel expliciet genomen om de bouwsector, die door de coronacrisis alsmaar meer onder druk komt te staan, te ondersteunen. Deze maatregel zal de koopkracht van burgers en gezinnen verhogen omdat zij nieuwe woningen kunnen verwerven tegen een lagere kost.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen