Eén van de ontsnapte chimpansees.
Volledig scherm
Eén van de ontsnapte chimpansees. © AD/Videostill

Ontsnapte chimpansees doodgeschoten in Nederlandse zoo: “Verdoven had te lang geduurd”

DierenPark Amersfoort heeft vanochtend twee mannelijke chimpansees doodgeschoten. Mike en Karibuna waren ontsnapt nadat hun verblijf niet goed was afgesloten door een menselijke fout. De dieren verdoven zou volgens de zoo te lang hebben geduurd. Het dierenpark treurt om het verlies: chimpansee Mike was al ouder dan 50 jaar en had bijna zijn hele leven in Amersfoort doorgebracht.

41 reacties

  • wim snauwaert

    3 jaar geleden
    Dierentuinen hoeven vandaag de dag niet echt meer, je kan alles zien op internet. Maar als deze gevaarlijke dieren dreigen te ontsnappen en er doden kunnen vallen moeten er soms harde keuzes gemaakt worden. Niettemin spijtig!!
  • Emma Jacobs

    3 jaar geleden
    10-15 minuten wachten op verdoving is te lang. Maar eerst wel beraadslagen?Ze hadden moeten proberen te verdoven en pas doodschieten als er echt gevaar was.Net zoals met de leeuw in Planckendael vorig jaar, men beslist te snel om te doden.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    We kunnen ons de vraag stellen of in de 21se eeuw grote exotische dieren opgesloten in kooien nog wel zin hebben, veel mensen gaan op safari en we hebben nu de media die een realistisch beeld weergeven van de dieren. Van de zoo van Antwerpen en planckendael kunnen ze een grote kinderboerderij maken, waar de kinderen kennis maken de boerderij dieren en een grote groenten tuin van bij ons. 
  • martine vandenbroeck

    3 jaar geleden
    Wordt het niet eens tijd dat men stopt met wilde dieren op te sluiten. We zijn 2020 als je graag deze dieren ziet zie dan een docu of ga op safari! Echt triestig en dat ze dan ontsnappen worden ze doodgeschoten.
  • Lucas Balieu.

    3 jaar geleden
    Die mensen gaan niet over 1 nacht ijs, moet pijn doen als men zolang deze dieren verzorgt heeft.