Verschillende ongevallen door gladde wegen: jongeman (21)komt om in Oekene, vrouw over de kop in Menen, zes gewonden in Deerlijk

© gsd

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De wegen in Vlaanderen kunnen er verraderlijk glad bij liggen. Het KMI kondigt voor zondag code geel af. Die waarschuwing is terecht, want er gebeurden al verschillende ongevallen. Het zwaarste gebeurde in Oekene, waar een 21-jarige man een aanrijding niet overleefde.

gsd, ndz,bfm

Het KMI waarschuwt dat er zondagvoormiddag overal kans op rijm- en ijsplekken is. Het kondigt code geel af. Dat betekent dat het gladheid op de grond verwacht: ofwel vanwege enkele centimeters verse sneeuwval, ofwel vanwege lokale aanvriezende regen of aanvriezende motregen.

“Deze situatie kan het zich verplaatsen van voetgangers, van fietsers en van het wegverkeer bemoeilijken, vertragen en gevaarlijk maken”, klinkt het. Het KMI roept daarom op om voldoende afstand te houden en de snelheid te matigen in het verkeer.

Ook het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt automobilisten om voorzichtig te zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De strooidiensten zijn volop uitgereden, zegt woordvoerster Veva Daniels van het agentschap aan VRT. “Maar het kan deze ook deze voormiddag nog plaatselijk glad zijn, omdat er nog meer smeltende sneeuw voorspeld is. Voorzichtig zijn, dus.”

Dodelijk ongeval in Oekene

De waarschuwing van het KMI is terecht. Want er gebeurden al verschillende ongevallen zondagochtend. Het zwaarste gebeurde op de E403 aan het parkeerterrein in Oekene (Roeselare). Daar overleefde een 21-jarige man uit Staden een aanrijding niet.

Hoe het ongeval rond 5 uur precies gebeurde, is nog onduidelijk. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, lag een man levenloos op de pechstrook, vlak voor de oprit naar het tankstation. Reanimatie mocht niet meer baten, hij overleed ter plaatse. De andere bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige was het slachtoffer met zijn Mercedes geslipt en op de pechstrook tot stilstand gekomen. Hij stapte uit, maar precies op dat moment verloor de bestuur van een andere wagen, een Volvo, ook de controle over zijn stuur. Hij begon te tollen en botste tegen tegen de stilstaande Mercedes en het slachtoffer. Die was op slag dood. De bestuurder van de tweede wagen raakte niet gewond, maar werd wel in shock naar het ziekenhuis gebracht.

Zes gewonden in Deerlijk

Op de E17 richting Kortrijk aan de oprit in Deerlijk vielen rond 6.30 uur zes gewonden toen twee wagens tegen elkaar botsten. Hoe dat ongeval precies gebeurde, is nog onduidelijk. Maar vermoedelijk speelde ook hier de gladheid een rol. Zes inzittenden van de twee wagens raakten gewond. Hoe ze eraan toe zijn, is nog niet bekend. Het duurde tot bijna 8 uur voordat de snelweg daar weer vrijgemaakt was.

© ndz

© ndz

Auto over de kop in Menen

In Menen ging een automobiliste met haar wagen over de kop toen ze net voor middernacht begon te slippen. De vrouw uit Harelbeke werd door een sneeuw- en hagelbui verrast op de A19 in Menen. Haar Renault Clio ging over de kop en strandde op zijn dak.

Haar twee twee passagiers konden de auto snel verlaten. Maar de vrouw zat gekneld in de wagen. Het duurde een halfuur vooraleer de brandweer haar kon bevrijden.

Passagier kritiek na ongeval in Rumst

In Rumst slipte een wagen in de Tiburgstraat. De wagen nam verschillende verkeersborden mee en ging over de kop. De chauffeur raakte niet gewond, maar de vrouwelijke passagier werd in kritieke toestand het ziekenhuis gebracht.

© bfm

© bfm

Op de N49 in Beveren belandde een BMW in de gracht na een slippartij op het gladde wegdek. De chauffeur raakte niet gewond, maar moest door de brandweer bevrijd worden. Doordat zijn wagen omgekeerd in de gracht lag, kon hij zijn deuren niet meer openen. Het dak lag net in het water van de gracht.

© bfm

Op de E313 van Antwerpen naar Hasselt was er vanmorgen een ongeval ter hoogte van Herentals-West.

Zwaargewond nadat auto in gracht belandt

Bij een verkeersongeval in Diepenbeek is zondagmorgen een automobilist zwaargewond geraakt. In een bocht ter hoogte van de Bewel (beschutte werkplaats) op de Boudewijnlaan (N76) schoof een voertuig van de rijbaan. Dat gebeurde rond 8.15 uur in de richting van Hasselt. Het voertuig kwam in een gracht terecht. De brandweer van de zone Zuid-West Limburg kon de bestuurder uit het wrak halen en vervolgens naar het ziekenhuis overbrengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen