©  EPA-EFE

CHAMPIONS LEAGUE. Liverpool en Bayern halen zwaar uit, De Bruyne domineert met City

Weinig verrassingen in het eerste deel van de derde speeldag van de Champions League. Liverpool en Bayern Munchen haalden zwaar uit op het veld van respectievelijk Atalanta en Salzburg. Kevin De Bruyne loodste Manchester City naar een makkelijke zege tegen Olympiakos.

In Groep A ging Atletico Madrid - zonder de geblesseerde Carrasco - op bezoek bij Lokomotiv Moskou. José Jiminez bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong maar Anton Miranchuk zorgde vanop de stip voor de gelijkmaker. Na de pauze werd niet meer gescoord. Atletico drijft zijn puntentotaal op tot vier, Lokomotiv blijft steken op twee gelijke spelen. Titelverdediger Bayern Munchen ontgoochelde niet. Het won de derby op het veld van Salzburg (2-6) en leidt met het maximum van de punten. Opvallend: Bayern kwam pas in de 79ste minuut op 2-3 waarna de veer bij de Oostenrijkers volledig brak.

Groep B zag vroeg op de avond Mönchengladbach op bezoek gaan bij het Oekraiense Shaktar Donetsk. De Duitsers maakten het verschil al voor de rust. Na 45’ stond er al een 0-4 op het bord met goals van Plea (2x), Bensebaini (ex-Lierse) en Bondar (owngoal). Van die uppercut konden de Oekraïeners zich niet meer herstellen. Integendeel, Stindl en Pléa diepten de score uit tot een vooroorlogse 0-6. De Duitsers brengen hun puntentotaal hiermee op vijf, Shaktar blijft steken op vier punten. Door de zege van Real tegen Inter gaat Gladbach aan de leiding met vijf punten uit drie wedstrijden.

Ex-Lierenaar Bensebaini scoorde voor Gladbach. ©  EPA-EFE

Groep C zag Manchester City rustig winnen van Olympiakos (3-0). Kevin De Bruyne werd kort voor affluiten naar de kant gehaald. De assist voor de derde treffer kwam van de voet van Felix Nmecha, de broer van Anderlecht-spits Lukas Nmecha. Porto haalde het in de andere wedstrijd van Marseille (3-0). City leidt met het maximum van de punten.

In Groep D tenslotte kwam Liverpool niet in de problemen op het veld van Atalanta (0-5). Nieuwkomer Diogo Jota scoorde al voor de rust twee keer: Salah, Mané en opnieuw Jota dikten aan. Divock Origi bleef bij de Engelsen negentig minuten op de bank. Ajax, dat na een hertest nog een aantal spelers kon recupereren, toonde zich in Denemarken de betere van zwakke broertje Midtjylland (1-2). Antony en Tadic zorgde al snel voor een schijnbaar geruststellende voorsprong maar Dreyer scoorde al snel de aansluitingstreffer. Het bleef spannend tot in blessuretijd.