© Alice Vanaken uit Riemst

“Verse Limburgse sneeuw kan pas tegen de avond vallen”

Ten westen van Limburg sneeuwt het zondagochtend nog wat, maar verse sneeuw zit er voor onze provincie nog niet meteen aan te komen, aldus weerman Ruben Weytjens. “Alleen het uiterste (zuid)westen kan nog een buitje meekrijgen. Het vriest wel, dus het kan erg glad zijn op de weg door de gesmolten sneeuw die gaat aanvriezen”, waarschuwt hij. Tegen de avond wordt de kans op sneeuw wel veel groter.

mce

“In de loop van de voormiddag zal de temperatuur boven het vriespunt klimmen. Het lokale sneeuwdek zal het dus moeilijk krijgen, zeker in de zon. Enkel in de schaduw zou er op plaatsen waar vanochtend enkele centimeters ligt nog iets kunnen overblijven tegen de avond. Maar de temperatuur klimt toch wel tijdelijk naar ongeveer +3°C, en dat heeft de sneeuw toch niet zo graag... Hoe meer naar het oosten, hoe vaker de zon erdoor kan komen.”

Vanavond alsnog sneeuwtapijt?

Later op de dag kan het wel weer gaan sneeuwen, weet Weytjens. “Dan wordt de kans op buien groter en hoe later die vallen, hoe groter de kans op sneeuw door de lagere temperaturen. Ook tijdens de nacht naar maandag zou er lokaal nog wat sneeuw kunnen inzitten bij temperaturen rond of net beneden het vriespunt. Het blijft dus sowieso opletten op de wegen”, waarschuwt de weerman.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer