Het leven zoals het is op kantoor, in 2020. Enkele mensen werken op kantoor, de rest van thuis. Maar met kinderen erbij tijdens een extra lange herfstvakantie is dat niet vanzelfsprekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Het leven zoals het is op kantoor, in 2020. Enkele mensen werken op kantoor, de rest van thuis. Maar met kinderen erbij tijdens een extra lange herfstvakantie is dat niet vanzelfsprekend. © ANP

Bedrijven in problemen door ouders die tijdelijke werkloosheid aanvragen: “Net nu we iedere persoon kunnen gebruiken”

Wie door de verlengde herfstvakantie geen opvang voor de kinderen heeft, kan enkele dagen tijdelijke werkloosheid aanvragen. Door de onverwachte afwezigheid van heel wat mensen komen ondernemingen in de problemen. “We kunnen zo’n aanvraag niet weigeren, maar we proberen toch andere oplossingen te zoeken.”

6 reacties

  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Interimmers? Freelancers? Wat moeten ouders doen, kleine pagadders de hele dag alleen thuis laten? Of alleen buiten laten spelen van 8 tot 18 uur en hopen dat ze er 's avonds nog zijn? Toch tegen alle adviezen in oma en opa laten babysitten? Hun kinderen meenemen naar het werk? Dat is misschien niet eens een slecht gedacht. Organiseer een kinderopvang in je gebouw als dat gaat. Iedereen moet creatief zijn.
  • Carlos Vantieghem

    3 jaar geleden
    Laat de kinderen buiten spelen met zo een prachtig weer.
  • Lieve Vos

    3 jaar geleden
    Absoluut. Telewerk met kinderen is echt vlot. Software ontwikkelen met twee spelende (en lawaaierige) kinderen rondom je, heel fijn. Wat kan er mogelijks fout lopen?
  • Els D hondt

    3 jaar geleden
    Had onze scholen gewoon open gehouden. Die 2 dagen ging nog maar een hele week extra. Te gek voor woorden.
  • Bavo Bulté

    3 jaar geleden
    Fantastische conclusie : enkel tijdelijke werkloosheid indien je niet kan telewerken. Alsof telewerk verlof is