© BELGA

7 bestuurders betrapt op dronken rijden tijdens alcoholactie

De lokale Politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft tijdens de nacht van zaterdag 14/01/2017 op zondag 15/01/2017 van 23.00 uur tot 07.00 uur een alcoholactie georganiseerd op haar grondgebied. Tijdens deze actie werden controles uitgevoerd te HOESELT op de Nederstraat, te Riemst op de Maastrichtersteenweg en te Bilzen zowel in het centrum als op de Taunusweg.

Hierbij werden volgende vaststellingen verricht:

In totaal werden 87 bestuurders onderworpen aan een ademtest met volgend resultaat: 3 bestuurders bliezen “Alarm” en kregen een onmiddellijke inning van 170,00 Euro met een inhouding van hun rijbewijs gedurende 3 uur.

4 bestuurders legden een positieve ademanalyse af met volgend resultaat: 0,42 mg/l UAL, 0,43 mg/l UAL, 0,45 mg/l UAL en 0,50 mg/l UAL waarbij hun rijbewijs gedurende 6 uur werd ingehouden

1 bestuurder legde een positieve drugstest af, waarop een bloedproef werd uitgevoerd en zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. 3 onmiddellijke inningen voor het ontbreken van een geldig keuringsbewijs. 2 Processen-Verbaal van waarschuwing voor het niet kunnen voorleggen van een geldige verzekering. 1 Proces-Verbaal van Waarschuwing voor het niet kunnen voorleggen van het rijbewijs. Tenslotte werd lastens 2 personen een Proces-Verbaal opgesteld voor openbare dronkenschap waarbij betrokkenen werden opgesloten ter ontnuchtering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer