REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Trump claimt “grote overwinning” en dreigt naar Hooggerechtshof te stappen om “stemmen” stil te leggen

“We maken ons klaar voor een groot feest. We zullen dit winnen en volgens mij hebben we al gewonnen.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd tijdens een toespraak in het Witte Huis. Hij dreigde er ook mee om naar het Hooggerechtshof te stappen om een einde te maken “aan al het stemmen”. De stembussen waren dan al een tijd gesloten, dus de president verwees wellicht naar het tellen van poststemmen die nog moeten aankomen. “We willen niet dat ze om 4 uur ‘s ochtends nog stembiljetten vinden en ze bij de lijst voegen”, zei Trump. “Dit is één grote oplichting van het Amerikaanse volk”, klonk het. Volgens correspondente Greet De Keyser gaat hij dat misschien wel proberen, maar is het af te wachten of hij daarin zal slagen.

19 reacties

  • Victor OOMS

    3 jaar geleden
    Men ziet nu wat voor een president hij is, tot wat hij in staat denkt te zijn en wat hij desnoods zal aanwenden om toch te winnen. Misschien nog vlug enkele benoemingen in het hoog gerechtshof. En dat noemt men dan democratie. Wat is er nog geloofwaardig in de wereld?
  • Elle Devee

    3 jaar geleden
    Hij vraagt wel degelijk om het tellen van de op legale manier binnengekomen stemmen te stoppen. Dit was bij vorige verkiezingen nooit een probleem.  Dat er nu meer per post gestemd wordt heeft alles te maken met Corona en dat Democraten hun verstand gebruiken in tegenstelling tot de Republikeinse volgers van Trump.  
  • Dirk Van Brussel

    3 jaar geleden
    Daarom moest die nieuwe rechter benoemd zijn vóór de verkiezingen.  Trump hoopt dat het hoogste rechtscollege zijn wensen gaan inwilligen.  Moest dat zo zijn is de geloofwaardigheid van de VS als democratie aan diggelen.
  • Louis Heyens

    3 jaar geleden
    Trump verwijt (voorbarig?) dat Biden gaat procederen maar als hij naar het Hooggerechtshof gaat stappen is dat om daar iedereen te bedanken voor bewezen diensten of om een tasje koffie te drinken. Ik veronderstel dat hij dat ook zal doen om te procederen. Gewoon een héél slechte verliezer
  • Liesbeth Cuppens

    3 jaar geleden
    Gesteld dat Trump de overwinning binnenhaalt, dan vraag ik mij af hoe hij in eer en geweten met de uitslag kan leven. Een opgeëist zege staat gelijk aan een verlies.