Dode baby gevonden in woning in Lodelinsart, speurders staan voor een raadsel

Het parket van Charleroi onderzoekt de dood van een baby in Lodelinsart bij Charleroi. Een autopsie op het lichaampje zal meer duidelijkheid moeten brengen over de omstandigheden want voorlopig tasten de onderzoekers in het duister over.

tg, blg

Bewoners van de rue Chausteur in Lodelinsart werden in de nacht van maandag op dinsdag opgeschrikt door sirenes van de hulpdiensten. Eerst een ambulance, nadien een MUG. Uit een woning werd een 38-jarige vrouw afgevoerd. Ze bloedde hevig.

Een spoedarts verwittgde dinsdagmorgen de politie. Het medisch onderzoek van de patiënte “toonde de aanwezigheid van een placenta en navelstreng aan maar er was geen enkel spoor van de boreling”, preciseerde het parket van Charleroi woensdagochtend.

De politie ontdekte kort nadien in de woning van de moeder in de rue Chausteur het levenloze lichaam van een pasgeboren kind.

“Het is op dit moment moeilijk te zeggen wat er gebeurd is”, aldus het parket. Het dossier is in handen van een onderzoeksrechter. Op het lichaam van het kind werd een autopsie gedaan, waarvan de resultaten geanalyseerd worden.”

“ Het is te vroeg om te bevestigen of ontkennen dat het om kindermoord gaat”, benadrukt het parket. De ondervragingen in de familiale entourage van de vrouw zijn aan de gang. De vrouw heeft nog steeds verzorging nodig.

Het is nog niet duidelijk of de baby geleefd heeft of doodgeboren werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen