Bestelwagen in buurt van Terloplein grotendeels uitgebrand door vuurwerkbom

Borgerhout -

In Borgerhout is dinsdagavond een bestelwagen grotendeels uitgebrand. Dat gebeurde op de parking van doe-het-zelfzaak Gamma, vlakbij het Terloplein. Daar is het al sinds een week onrustig door hangjongeren die te pas en te onpas vuurwerkbommetjes ontstoken. Alles wijst erop dat de brand ontstond door zo’n vuurwerkbom.

LEES OOK: Bommetjesgooiers maken Terloplein onrustig: “We proberen zo goed mogelijk te sensibiliseren”

Het incident gebeurde dinsdagavond rond 19.30 uur. “Alles wijst erop dat de brand ontstond door vuurwerk”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. De bestelwagen, die geparkeerd stond op de parking van de Gamma, brandde grotendeels uit.

“Volgens een andere getuige liepen er enkele jongeren snel weg voor de brand uitbrak en de knallen startten. Een andere getuige verklaarde dat ze kort voordien tijdens het sporten werd lastig gevallen door het groepje en er zelfs een steen naar haar werd geworpen”, aldus Migom.

Het is al een tijdlang onrustig in de buurt van het Terloplein in Borgerhout. Enkele hangjongeren maken er het leven van buurtbewoners zuur door de ene na de andere vuurwerkbom af te steken. De Antwerpse politie is op de hoogte van de problemen, maar de jongeren spelen een kat-en-muisspel met de ordediensten. Volgens straathoekwerkers, die de jongeren proberen te sensibiliseren, gaat het om een paar rotte appels.

De politie startte onmiddellijk met een onderzoek naar de brandstichting. “In de loop van de avond zijn er drie bestuurlijke aanhoudingen geweest”, bevestigt Migom. Het betreft allemaal minderjarigen. Ook de voorbije dagen werden al meerdere bestuurlijke aanhoudingen verricht in de buurt.

De wagen werd na het incident getakeld. © sare

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER