Kourtney Kardashian krijgt wind van voren na claim over maskers

De Amerikaanse realityster Kourtney Kardashian heeft kritiek over zich heen gekregen. In een bericht via Instagram Stories claimde ze dat blauwe, wegwerpbare maskers mensen heel ziek kunnen maken. “Onverantwoord om paniek te zaaien”, vinden veel volgers.

vwh

Afgelopen weekend deelde Kourtney Kardashian (41) een opvallende theorie. Ze verspreidde de boodschap dat blauwe mondmaskers, ontwikkeld voor eenmalig gebruik en om mensen te beschermen tegen het coronavirus, verschillende tumoren en een te hoge cholesterol kunnen uitlokken.

Ze baseerde haar conclusie op het feit dat de maskers gemaakt zijn van de kunststof PTFE. “Een kankerverwekkende stof gemaakt van synthetische fluoride”, stond er bij een foto van zo’n masker op het profiel van de oudste Kardashian-zus. “Hoge blootstelling aan de stof kan griepachtige symptomen en bloedingen in de longen veroorzaken, met verstikking tot gevolg”, waarschuwde ze nog met het bericht.

Kardashian plaatste twee emoji’s bij haar bericht: een smiley met verbaasde blik en eentje met een hard werkend brein. Waar ze de gedeelde info vandaan haalde, vermeldde ze echter niet. Op sociale media kreeg Kardashian snel kritiek over zich heen omdat ze de info deelde zonder enig wetenschappelijk bewijs. “Het is hoogst onverantwoordelijk om dit soort inhoud te delen gezien de grootte van jouw platform, vooral in een tijdperk waarin desinformatie zich als een lopend vuurtje verspreidt”, stond er onder meer in een tweet aan haar adres.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Er is geen bewijs die deze bewering ondersteunt”, stelt William Cance van de American Cancer Society in The New York Post. “Als chirurgisch oncoloog draag ik, samen met duizenden collega’s in de gezondheidszorg, al jaren maskers om patiënten te beschermen tegen de verspreiding van infecties.”

Kourtney Kardashian is de derde Kardashian in een week die flink wat kritiek krijgt. Eind oktober werd Kim Kardashian (40) aan de spreekwoordelijke schandpaal genageld omdat ze in deze vreemde tijden een verjaardagsfeestje bouwde op een privé-eiland met een wel heel grote bubbel. Kendall Jenner kreeg eveneens de volle lading omdat ze haar 25ste verjaardag uitgebreid vierde. Het model huurde een rooftopbar in Los Angeles af en nodigde daar flink wat vrienden uit. Heel wat aanwezigen droegen geen mondmasker.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer