Matthias Diependaele (N-VA)
Volledig scherm
Matthias Diependaele (N-VA) © Photo News

Vlaams minister Diependaele (N-VA) noemt effectentaks "zoveelste transfer"

Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) noemt de federale effectentaks "een zoveelste transfer, waarbij nu ook de Vlaamse steden en gemeenten in het vizier van Vivaldi komen".

74 reacties

  • Rudy Van Cuyck

    3 jaar geleden
    en waar gaan ze op het einde van de rit het geld halen ?juist, bij de kleine werkman
  • Jan Vannuffelen

    3 jaar geleden
    Aan al degenen die de taxshift de NVA willen aanwrijven, dat was een stokpaardje van CD&V. Weet waar je over praat voor je iets zegt.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Dat deze met 1 miljoen euro op een effectenrekening 1500 € solidariteitsbelasting moeten betalen daar vallen ze bij de NV-A over. Dat gepensioneerden al tientallen jaren een nooit afgeschafte solidariteistbelasting betalen en gewone mensen hun spaarboekje verdampt. Daar hebben ze geen problemen mee.
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    De opbrengst van de nieuwe belasting gaat NIET "naar de zorg". De opbrengst van de nieuwe belasting gaat naar de Staatskas. En daarna worden daarmee de staatsuitgaven betaald. Maar eerst moeten nog de grotere ministerkabinetten en de duurdere regering betaald worden: deze regering heeft vier vice-premiers meer dan de vorige. Zelfs Ecolo-Groen, tot nu altijd één en ondeelbaar, hebben elk een vice-premier geëist en gekregen.
  • Danny Weckhuyzen

    3 jaar geleden
    Als NVA maar kan zagen en klagen ! Ze hebben altijd de rijken bevoordeeld en de rest leeggezogen. Postjes pakken is al wat ze kunnen !