Joe Biden.
Volledig scherm
Joe Biden. © AFP

"We moeten stoppen met onze opponenten te behandelen als vijanden”: Biden roept in speech op tot eenheid

Joe Biden heeft een sterke speech gebracht, met de focus om mensen te verenigen. “Ik ben hier niet om de overwinning uit te roepen. Maar ik geloof wel dat we de winnaars zullen zijn als het tellen voorbij is”, klonk het. “We moeten stoppen met onze opponenten als vijanden te behandelen. Rode of blauwe staten bestaan niet als we winnen, de Verenigde Staten wel.” Die laatste uitspraak gebruikte Barack Obama ook toen hij aan het langste eind trok.

25 reacties

  • axana putman

    3 jaar geleden
    Waarom reageren sommige mensen alsof ze in Amerika wonen. Wij weten toch helemaal niet wat er daar speelt als je er niet woont? Beide kandidaten zullen het land niet verenigen hoor. Mensen stemmen overal ter wereld extremer wegens de kloof tussen arm en rijk, en het establishment doet er niets aan. Daar komt de onrust vandaan. 
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Daar is het na vier jaar onophoudelijke aanvallen en valse beschuldigingen te laat voor. Nu zich voordoen als den heiligen verzoener zal niet veel indruk maken vrees ik. Je zal oogsten wat je hebt gezaaid Biden en co. Je kan direct al beginnen als het knechtje van de EU. Veel succes !
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Waar is Pence, zijn vice-president ?
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Biden was een onopvallende senator, gewaardeerd door vele republikeinen. Hij is het omgekeerde van Trump. Achter hem staat een jong ijzersterk team. Trump staat alleen met zijn fans. Tot nu toe is er geen republikeinse politicus die hem steunt in zijn 'fraude' campagne. Zijn zoon, ja. Zijn advocaat Rudy Guiliani, ja. 'Sleepy Joe' is ondertussen 'Uncle Joe' geworden.
  • Luc Helsen

    4 jaar geleden
    4 jaar: 1 jaar Biden, 3 jaar Harris en daarna Ivanka Trump.