Aantal coronapatiënten in ziekenhuis licht gedaald, gemiddeld aantal overlijdens neemt wel toe

 ©  Boumediene Belbachir

adb
Bron: BELGA

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is opnieuw licht gedaald. Dat blijkt donderdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. In de week van 26 oktober tot en met 1 november werden gemiddeld 14.091,7 besmettingen per dag genoteerd. Dat is een daling met 6 procent in vergelijking met een week eerder.

De positiviteitsratio - het percentage van de coronatests dat een positief resultaat oplevert - ligt nu op gemiddeld 28,5 procent.

Het gemiddelde aantal mensen dat met Covid-19 wordt opgenomen in het ziekenhuis blijft met 15 procent stijgen. Het gaat om gemiddeld 679,9 mensen per dag. Het goede nieuws is wel dat het aantal coronapatiënten dat momenteel in het ziekenhuis ligt woensdag licht gedaald is, naar weliswaar nog steeds een hoog niveau. Het gaat om 7.405 patiënten (- 82 personen), van wie er 1.412 op intensieve zorgen liggen (+ 59 personen).

Gemiddeld overlijden nu elke dag 146,7 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat zijn er dagelijks liefst 75,7 meer dan een week eerder. In totaal zijn sinds het begin van de pandemie nu al 12.331 sterfgevallen in ons land toe te schrijven aan Covid-19. Dat is een toename met 205 overlijdens in één dag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen