Getty
Volledig scherm
© Getty

Brengt deze studie hoop voor concertsector? Risico op verspreiding coronavirus “laag tot zeer laag” als protocollen nageleefd worden

Onderzoekers in Duitsland hebben misschien hoopgevend nieuws voor de concert- en festivalsector die de voorbije maanden bijna alles zagen wegvallen door de verspreiding van het coronavirus. Als protocollen gevolgd worden zoals fel doorgedreven ventilatie, strikte hygiënevoorschriften en gelimiteerde capaciteit zou er volgens de wetenschappers weinig risico op verspreiding zijn.

6 reacties

  • Mario Adams

    3 jaar geleden
    Het is normaal dat er maatregelen moeten genomen worden bij events, maar alles zomaar afschaffen is niet haalbaar. Waar leeft een mens dan nog voor?  Om te werken en te slapen?  Ik heb de indruk dat heel veel mensen geen ballen aan hun lijf hebben en steeds zullen blijven slikken wat de overheid hun oplegt, tot alle vrijheden afgenomen zijn.  Ofwel hebben ze zo'n saai leven dat het hen niets uitmaakt.. Dat zal zeker met mij niet gebeuren.
  • Jan vanderwallen

    3 jaar geleden
    Dat de sectoren nu eens eindelijk stoppen met druk zetten. Thuisblijven is de boodschap en cultuur is helemaal niet levensnoodzakelijk.
  • Johan De Bruycker

    3 jaar geleden
    Thuisblijven is de enige oplossing...die kleine minderheid die niet kan zonder theater en cinema en feesten maakt het moeilijker voor iedereen.
  • Wendy Vandereyken

    3 jaar geleden
    Dat geldt dan ook voor de horeca.
  • Dirk Saenen

    3 jaar geleden
    Het zijn -zoals steeds- de anderen. Dat vinden ook de cafés, de restaurants, de sportclubs, de kotfeest-organisatoren, de apres-ski-bars, .....