Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Standard gaat af in Polen en ligt uit Europa League

Standard-speler Michel Ange Balikwisha gooit zich voor de bal in Poznan.Beeld Photo News

Defensieve fouten nekten de Rouches in Polen. Met nul op negen is hun Europa League al voorbij.

Poznan, Polen. Volgens Wikipedia is het een stad rijk aan monumenten. Ideaal voor een korte vakantie.

Ook in vakantiemodus gisteravond: linksachter Gavory. Op het kwartier liet hij een voorzet zomaar lopen, Skoras kopte simpel binnen. Niet veel later liet Gavory zich opnieuw ringeloren. Puchacz mocht vrij voorzetten, Ishak tikte voorbij Bodart. Daar sta je dan, 2-0 na 22 minuten. 

Standard was niet eens slecht gestart in Poznan. Amallah verlengde een hoekschop net niet scherp genoeg, Balikwisha kon zijn kopbal niet plaatsen. Het probleem lag op de flanken. 

Op het halfuur viel plots de aansluitingstreffer. Dussenne knalde op de paal, via de rug van Bednarek trapte Lestienne binnen. Een levenslijn voor de Rouches. Een halve minuut later miste Lestienne al de gelijkmaker.

Gavory ontsnapte intussen aan een tweede gele kaart. Hij werd aan de rust vervangen.

Geen kwaliteit

In de tweede helft kregen de Luikenaars geen poot aan de grond. Zowat alle duels werden verloren. Balikwisha liep verloren, Bastien en Cimirot waren wederom onzichtbaar. Invaller Boljevic probeerde het eens vanaf 25 meter. 

Kwaliteit was er eigenlijk enkel in het eerste kwartier bij Standard. Bokadi, Dussenne en Bodart hebben zich weinig te verwijten, het waren de enigen. 

De Europa League zit er al op voor Standard. Alleen de eer staat nog op het spel in de drie wedstrijden die volgen. Daar hebben ze dan zo hard voor geknokt in de voorrondes.

Coach Montanier was niet blij. Zijn gezichtsuitdrukkingen vertelden genoeg. Met die realiteit moeten de Rouches zondag naar de Bosuil voor een topduel tegen Antwerp. Het lijkt nu al een hopeloze missie. (FDZ)