Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Sneltesten in Belgisch testingbeleid goedgekeurd: waar worden ze ingezet?

De ministers van Volksgezondheid in ons land hebben een update van het testingbeleid goedgekeurd, die de antigeen sneltesten integreert in het Belgische testbeleid. Deze stap moet toelaten om de druk op de PCR-testcapaciteit te verminderen, waardoor de vrijgekomen capaciteit, met de extra gecreëerde capaciteit, opnieuw kan aangewend worden voor specifieke doelgroepen. Het kabinet van Vlaams minister Wouter Beke meldt dat de sneltesten ook zullen worden ingezet in woonzorgcentra en andere voorzieningen met kwetsbare personen. Voor die instellingen wordt ook de heropstart van de preventieve screening voorbereid. 

6 reacties

  • Marc Van Caillie

    3 jaar geleden
    Nog onbetrouwbaarder dan de PCR-test, dus waardeloos!
  • sandra peeters

    3 jaar geleden
    Voor de scholen en al personeel dat er werkt
  • Bruno Melotte

    3 jaar geleden
    Aub test heel Belgie verplicht. En daarna Corona app verplichten en je hebt het virus onder controle.
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    Waar de uitslag dus het snelst bekend moet zijn, blijven de resultaten het langste uit: de woonzorgcentra. Als de test dan negatief terugkomt, heeft de testpersoon al twee dagen op een Corona afdeling gelegen en is ondertussen wel besmet, wordt teruggebracht naar de zaal, want de test was negatief, en besmet dan al de overigen.
  • Lesley Decru

    3 jaar geleden
    Zou er niet beter getest worden op reizigers uit rode zone? Contacten met positieve gevallen? Op deze manier kunnen ze beter de positieve gevallen zonder symptomen eruit halen want deze mensen besmetten verder zonder te weten! Mensen met symptomen gelijk hoe, positief of negatief altijd in quarantaine. Nu gebruiken ze de testen voor deze waarvan ze zo goed of zeker zijn dat ze positief zijn!!