Medewerkers van de Nederlandse voedselautoriteit zijn bezig met het ruimen van nertsen op een met het coronavirus besmette nertsenfokkerij.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de Nederlandse voedselautoriteit zijn bezig met het ruimen van nertsen op een met het coronavirus besmette nertsenfokkerij. © via REUTERS

Nertsen geven 'eigen' coronavirus door op mens: “Ook risico in Vlaamse kwekerijen”

Miljoenen Deense nertsen worden gedood nadat een mutatie van het coronavirus is overgesprongen van dier op mens. Ook in Vlaanderen vormen nertsenkwekerijen een risico op "een pandemie in de pandemie", stelt viroloog Johan Neyts (KU Leuven).

56 reacties

  • Lieven De Cock

    3 jaar geleden
    Lieven de Cock. In nertsenfokkerijen is er geen dierenleed. Een fokker die zijn dieren niet met de beste zorgen omringd zal niet lang http://bestaan.De nertsen leven langer, kweken beter en floreren in de kwekerijen vier tot vijf maal beter dan in het wild. Het voeder is bijna volledig gerecicleerd voeder, afval die anders moet vernietgd worden, wordt nu milieuvriendelijk omgezet naar diervoer. Iedere dierenvriend en iedere milieuactivist zou moeten bont dragen als men consequent is.
  • K. V.

    3 jaar geleden
    Waarom moeten nertsen gekweekt worden????  Laat dat gewoon leven in de natuur en blijf daar voor de rest af.  De tijd van de bontmantels is toch allang voorbij.  Wie durft daar nu nog mee op straat komen???
  • Marcel Bontinck

    3 jaar geleden
    Schuld ligt bij diegenen die het kopen en dat is zeker Jan met de pet niet.
  • Michael Cornelis

    3 jaar geleden
    Neem hier geen risico mee, sluiten en vergoeden.
  • FRANK ANCKAERT

    3 jaar geleden
    stop die kweek-schaf bont af-dat is verleden tijd