Aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen daalt weer licht, overlijdens blijven toenemen

 ©  Photo News

adb
Bron: BELGA

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen bevindt zich nog altijd op een heel hoog niveau, maar is wel opnieuw licht gedaald. Dat blijkt vrijdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Het gemiddelde aantal mensen dat elke dag met Covid-19 in het ziekenhuis wordt opgenomen, is nog altijd aan het stijgen. De voorbije week werden dagelijks gemiddeld 663,1 coronapatiënten naar het ziekenhuis gebracht. Dat is een stijging met 7 procent.

Wel is het aantal patiënten dat momenteel in het ziekenhuis ligt licht gedaald, met 2 procent: momenteel bevinden zich 7.282 Covid-patiënten in het ziekenhuis (- 123 personen). Het aantal mensen op intensieve zorgen is nog met 1 procent gestegen, tot 1.428 (+ 16 personen).

Intussen blijft de daling van het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen zich doorzetten. In de week van 27 oktober tot en met 2 november werden gemiddeld 13.213,4 bevestigde besmettingen per dag genoteerd. Dat is 16 procent minder dan een week eerder. Wel lijkt de positiviteitsratio - het aandeel van de coronatesten dat een positief resultaat oplevert - niet langer te dalen. Het weekgemiddelde is opnieuw toegenomen tot 27,8 procent.

Het aantal overlijdens als gevolg van Covid-19 is wel nog altijd fors aan het toenemen, tot nu gemiddeld 159,4 per dag, of bijna een verdubbeling in een week tijd (+97,9 %). Het coronavirus heeft sinds het begin van de pandemie al aan 12.520 mensen in ons land het leven gekost. Dat is een toename met 189 in één dag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen