Een coronapatiënt wordt overgebracht uit Luik naar een ander ziekenhuis.
Volledig scherm
Een coronapatiënt wordt overgebracht uit Luik naar een ander ziekenhuis. © EPA

OVERZICHT. Aantal overlijdens per dag bijna verdubbeld, aantal patiënten in ziekenhuizen lijkt zich stilaan te stabiliseren

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is tussen 27 oktober en 2 november opnieuw licht gedaald. Daarmee lijkt er sprake van een mogelijke kentering qua gevallen. Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen bevindt zich nog altijd op een heel hoog niveau, maar lijkt zich wel stilaan te stabiliseren. Er stierven de afgelopen zeven dagen gemiddeld 159 mensen per dag aan Covid-19. Dat is bijna een verdubbeling tegenover de vorige periode (van 20 tot 26 oktober), toen er gemiddeld 81 mensen per dag overleden. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

24 reacties

  • Danny Buyse

    3 jaar geleden
    Velen geven de scholen te gemakkelijk de schuld en gebruiken dat als excuses om de volwassenenwereld hun zin terug te krijgen om te kunnen feesten, reizen en ongeremd losbandig te kunnen leven alsof daar de besmettingen niet worden doorgegeven. Scholen zijn het laatste dat je mag en kan sluiten of je zit met leerlingen die jaren langer moeten studeren door achterstand.
  • Roger Rymen

    3 jaar geleden
    Waar blijft nu het commentaar van die super-versoepelaars van augustus en september? Waar blijft nu de reactie op de huidige toestand van dokters-allesweters en andere Madames Soleils à la Annemans, Geert Noels, Stijn Baert en die "dokter" Galle uit Brussel? Oorverdovend stilte ja.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Klein lichtpuntje maar we zijn er nog niet verre van nog een versoepelingen mogelijk hopelijk blijft het zo jammer dat er nog zoveel mensen sterven m’n medeleven aal al hun nabestaanden veel sterkte en bedankt aan de zorgverleners jullie zijn helden 
  • leen hanssens

    3 jaar geleden
    Niet te snel victorie kraaien, wachten tot de verlofgangers terugkomen.
  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    De positiviteitsratio heeft alleen maar zin als iedereen die moet getest worden ook effectief getest wordt.