thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

VUB-onderzoek stelt ook etnische discriminatie vast op Waalse huurwoningmarkt

Onderzoek van professor Pieter-Paul Verhaeghe, socioloog aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), heeft aangetoond dat etnische discriminatie ook aanwezig is op de huurwoningmarkt in Wallonië. De resultaten bewijzen dat kandidaat-huurders met een Marokkaanse naam significant minder worden uitgenodigd voor een plaatsbezoek en dat vooral in de steden Bergen en Namen. Bovendien discrimineren particuliere verhuurders meer dan vastgoedmakelaars.

21 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    WEERAL PoCo-Propaganda ? Het komt ons de oren uit !
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    discriminatie is vaak een verkeerde ïnterpretatie als het over verhuren gaat : wie hard gewerkt heeft om een kwaliteitswoning aan fte bieden, verhuurt die niet zomaar aan om het even wie. Hebben we nog het recht om hierover zelf te beslissen ? Waarom de woning aan iemand toezeggen als ge op voorhand al ziet dat het niet klikt of er mogelijke communicatieproblemen kunnen ontstaan  ? 
  • Marcel Willems

    3 jaar geleden
    Als gelijk welke huurder de woonst onderhoud Van gelijk welke afkomst  is er geen reden om de woonst te weigeren aan migranten. Er is zonder meer een vooroordeel..En ja de eigenaar kan iemand weigeren maar heeft een functie om respect te hebben .
  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    Heeft niets te maken met discriminatie maar wel met risico aversie.
  • Marleen Sauvillers

    3 jaar geleden
    Het zal zijn reden wel hebben. Iedere verhuurder wil zijn eigendom zo snel mogelijk verhuurd zien. Misschien eerst de oorzaak aanpakken en uitzoeken hoe het komt. Daarna pas uitgaan van discriminatie of rasime.