Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen), archiefbeeld.
Volledig scherm
Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen), archiefbeeld. © Photo News

“Overheid moet dringend plan opstellen voor distributie vaccin”

AntwerpenHet ontwikkelen van een werkend coronavaccin is niet de enige moeilijkheid, ook de verdeling en toediening ervan wordt een logistiek huzarenstuk. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van de UAntwerpen en experten uit de sector. Ze roepen de overheid op om zo snel mogelijk een taskforce samen te stellen.

17 reacties

  • patrick tamsyn

    3 jaar geleden
    of zoals wijlen Dehaene zei: je moet een probleem pas aanpakken als het zich stelt. Met andere woorden, als het eigenlijk al te laat is. Problemen voorkomen staat niet in het regeerprogramma, tenzij als het over de klimaataanpassingen gaat want dat is "big business". 
  • Paul Boeie

    3 jaar geleden
    Waarom zo snel ? Voor de bestrijding van COVID is er na 8 maanden ook nog geen deftig . 
  • Paul Jadel

    3 jaar geleden
    Hopelijk gaan er niet te veel politiekers zich daarmee bemoeien, anders wordt het weer een ramp. Herinner u het geval van de testen. Zowat 2-3 maanden geleden konden er volgens minister Debacker 60-70.000 testen per dag uitgevoerd worden. Misschien klopte dat wel, maar de testen konden niet verwerkt worden daar geen capaciteit in de laboratoria. Waarom moeten er anders nu dringend labo capaciteit bijgemaakt worden? Dus graag specialisten die dat moeten uitwerken en geen politiekers.
  • Dirk Kindt

    3 jaar geleden
    Het Universum zal uitsluitsel brengen. Dit virus komt niét van deze aardbol.
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Wat is dat nu weer? Overregulering door Van Damme voorgesteld wanneer het vaccin er zal zijn. Moet dat echt nu al gebeuren?  Volkomen misplaatst ! En waarom worden bevoorrechten genoemd? Dat is toch normaal dat ze dat eerder krijgen. Geen mens die daar nu aan denkt. Vroeg, vroeger, laat of wat later, iedereen zal dat vaccin wel krijgen. We hoeven er nu niet om te twisten.