Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen VSGeweld

Politie Philadelphia onderzoekt mogelijke aanval op telcentrum

Politie Philadelphia onderzoekt mogelijke aanval op telcentrum
Beeld REUTERS

De politie van Philadelphia onderzoekt of gewapende personen het gebouw wilden aanvallen waar stemmen worden geteld. Na een tip werden twee mannen gearresteerd vlakbij het congrescentrum waar de tellingen plaatsvinden. Volgens sommige berichten werd een wapen in beslag genomen.

De politie kwam in actie nadat ze een tip hadden binnengekregen dat een Hummer-terreinwagen uit Virginia met gewapende figuren op weg was naar het Pennsylvania Convention Center. Ze zouden gewapend zijn met halfautomatische AR-15-machinegeweren, zo meldde de tipgever.

De politie vond even later de Hummer geparkeerd in een straat ten noorden van het congrescentrum. In de buurt werden twee mannen gearresteerd. Op een van de ramen waren teksten te lezen die erop duiden dat de eigenaar van de terreinwagen een aanhanger is van de omstreden QAnon-groep. Deze complotbeweging steunt president Trump.

De politie wil verder niets zeggen over de arrestatie van de mannen. Eerder op de dag werd in Philadelphia gedemonstreerd door aanhangers van Trump en zijn Democratische rivaal Joe Biden. Trump moet Pennsylvania winnen wil hij nog kans maken om de verkiezingen te winnen. De stemmen uit Philadelphia zouden daarin doorslaggevend kunnen zijn.

Correspondent zag arrestatie gebeuren

Correspondent Michael Persson is in Philadelphia en was getuige van de arrestatie van de twee mannen die mogelijk een aanslag wilde plegen op het plaatselijke telcentrum. 

Hij heeft daarna hun auto gevonden: “Bij de auto is allerlei parafernalia van de pro-Trump complotgroep QAnon te vinden. Afgaande op het kenteken is de auto van een veteraan, en volgens een parkeerwacht zijn er twee tassen met wapens uit de auto gehaald.”

Twitter bericht wordt geladen...

Verder is het rustig rond het centrum, meldt Persson.