Luxevastgoed in Frankrijk boomt sinds de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Luxevastgoed in Frankrijk boomt sinds de coronacrisis. © Dop Makelaars

Belgen kopen massaal tweede verblijf in de zon: hierop moet je letten als je het ook overweegt

Door de coronacrisis kopen Belgen vaker een tweede verblijf onder de zon. Op Spanje na kennen alle populaire landen een goed tot zelfs uitstekend jaar en het ziet er naar uit dat de verkoop nog zal toenemen. Ben je ook van plan een tweede verblijf in het zonnige zuiden te kopen? Onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt en wat de valkuilen zijn. “Baseer je nooit alleen op beelden van de makelaar.”

18 reacties

  • Marcus Vadis

    3 jaar geleden
    Te warm, als het hier vijf dagen 35 graden is klaagt iedereen, dan moet je niet naar Spanje gaan wonen. Allemaal goed voor een vakantie van twee weken daarna ben je uitgekeken.
  • Rita De Booser

    3 jaar geleden
    Makelaars , het mogen dan nog bekenden zijn , wordt je nog in het zak gezet
  • jos meurrens

    3 jaar geleden
    De manier van bouwen is triestig in Spanje, en verwacht niet dat je een kwaliteit krijgt als in België.Geef nooit meer dan 200000 euro in Spanje en ga een eindje van de kust weg.
  • jos meurrens

    3 jaar geleden
    Ook de muggen en de wind niet vergeten.Veel hangt ook af in welke regio je zou gaan wonen. Huizen aan de kust lijn zijn vochtig en de meesten hebben geen centrale verwarming of helemaal geen verwarming. Isolatie is nog altijd niet ingeburgerd. Voor een Spanjaard ben je buitenlander en dus rijk, en.. je zal altijd een vreemdeling blijven. Ik kan het weten want ik woon al 20 jaar in Spanje.
  • d bogae

    3 jaar geleden
    Wat betreft de lokale bevolking kan ik verzekeren dat ze best aangenaam zijn en we hebben er intussen zeer goede vrienden gemaakt. Natuurlijk moet je wel een beetje de taal leren spreken. la bella vita en non fare niente kennen we in Belgie spijtig genoeg niet. En met voldoende (legaal) initiatief kan iedereen zich op termijn een 2de verblijf veroorloven.