President Donald Trump maakt een dansje nadat hij zijn aanhangers heeft toegesproken op de luchthaven bij Johnstown, Pennsylvania.
Volledig scherm
PREMIUM
President Donald Trump maakt een dansje nadat hij zijn aanhangers heeft toegesproken op de luchthaven bij Johnstown, Pennsylvania. © Photo News

Waarom zijn fans van Trump zo fanatiek? Professor communicatiewetenschap: “Tegenargumenten horen ze niet eens”

Aanwijzingen dat er op grote schaal gefraudeerd wordt bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn er niet. Maar als president Donald Trump dat verkondigt, geloven zijn aanhangers hem blindelings. “Hen overtuigen van het tegendeel is bijna onmogelijk”, zegt professor Baldwin Van Gorp (KU Leuven). Maar als je het toch zou willen proberen, hoe pak je het dan aan?

35 reacties

  • christiaan boone

    3 jaar geleden
    @Stijn Van Keer: dat is juist het probleem, Trump is geen Republikein, Trump heeft destijds verklaard dat, als hij President zou willen worden, dit enkel kon wanneer hij Republikein werd, omdat je aan de Republikeinen alles kon wijsmaken: hij heeft gewoon misbruik gemaakt van de Republikeinse Partij ( GOP ), door verder te bouwen op de grondbeginselen van de Tea-party, die al enkele jaren daarvoor de Republikeinse Partij had geïnfiltreerd, de laatste echte Republikein was senator Mc Cain..
  • Sjonny Martero

    3 jaar geleden
    45 % heeft wel op hem gestemd. Hen allemaal afschilderen als dommerijen is een vorm van pretentie. Links trekje?
  • André Van der Poorten

    3 jaar geleden
    Elk van de kandidaten heeft plus- minus 70 miljoen kiezers achter zich en alleen die van Trump zijn fanatiek ????
  • Jones Torreira

    3 jaar geleden
    De polarisatie komt enkel door de republikeinen die alles wat ze van obama konden tegenhouden ook tegengielden. Een voormalige republikein heeft enkele jaren geleden toegegeven dat ze net nadat Obama in 2008 won, samenkwamen en overeenkwamen Obama op elke mogelijke manier te blokkeren. En dat hebben ze ook gedaan
  • Albert Van Daele

    3 jaar geleden
    Als men in de VS niet naar de elitescholen kan gaan is de kwaliteit van het onderwijs zeer onder de middelmaat. Wij moeten ook opletten dat we de evolutie niet overnemen!!