Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker. © BELGA

Aanpak coronacrisis kost overheden dit jaar 17,5 miljard euro

De aanpak van de coronacrisis zal alle overheden in ons land dit jaar 17,5 miljard euro hebben gekost. Dat staat in de beleidsnota van de staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld). Voor volgend jaar voorspelt de staatssecretaris een impact van iets meer dan 3 miljard. Meer dan twee derde van dat bedrag komt op de rekening van de federale overheid en de sociale zekerheid te staan.

38 reacties

  • Daniel Wouters

    3 jaar geleden
    Het kost ons,de overheid haalt het geld bij ons.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Vindt je 't raar?.Met geld gooien kan iedereen maar met 1100€ kan je ook overleven en veel rijst kopen.Waarom moest men zonodig 4000€ uitdelen en 160€ per dag?.Er zijn 1.2 gepensioneerden die ook met ca 1000€ iedere maand moeten overleven.Helpen kan maar door middel van renteloze lening terug te betalen als de zaken weer draaien maar niet zoals ze nu bezig zijn en achteraf de mensen doen bloedendie er niks mee te maken hebben ,altijd zeer makkelijk en vooral de zwaksten
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Dit is dus wat ik al jaren voorspelde, heb de partijen ook al gezegd dat ze beter hun deelregeringen afschaffen om efficienter te zijn. Enig antwoord: daar komen we niet op terug, we doen voort. En afschaffing deelregeringen gaat meer opbrengen dan 7,5 miljard. honderden ministers en kabinetten minder, gebouwen, wagenpark, reisjes,... Qua efficientie en kostenbesparing kan dit tellen. Maar helaas: ze zullen nog eer Belgie ontbinden dan hun deelregeringen opdoeken.
  • Daniel Collier

    3 jaar geleden
    Pakt nog wat van die gelukzoekers binnen,die geen enkele meerwaarde hebben,integendeel.
  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    Zo wordt er dus bestuurd in dit land, eerst allerlei dwaze maatregelen invoeren. Daarna denkt men met er geld tegenaan te gooien het op te lossen.