©  BELGA

Gemiste strafschop en weggeefdoelpunten breken Westerlo zuur op tegen RWDM

Westerlo mag dan al enkele weken Covid-19-vrij zijn, het goede ritme heeft de Kempische ploeg nog altijd niet te pakken. Vorige week werd het overklast door Union. Tegen RWDM leed Westerlo een vermijdbare nederlaag. Een gemiste strafschop van Igor Vetokele op slag van rust was het kantelmoment. Het werd 3-1.

Dat de zware 1-4-nederlaag van Westerlo vorige week tegen Union niet zonder gevolgen zou blijven, stond in de sterren geschreven. Christoffer Remmer, Kouya Mabea en Simon Paulet betaalden bij de bezoekers het geval. Maxime Biset kreeg opnieuw de aanvoerdersband en een plaats in de verdediging. Ook Kader Keita, vorige week prima ingevallen tegen Union, stond aan de aftrap. Voor Thomas Ephestion - die amper 21 competitieminuten in de benen had voor deze wedstrijd en al bijna twee maanden niet meer in actie kwam - was het de eerste basisplaats in het shirt van Westerlo. Bob Peeters koos voor een driemansverdediging. Tuur Dierckx en Igor Vetokele stonden op de flanken.

Op het kwartier kwam Westerlo op voorsprong. Tuur Dierckx gaf op de rechterflank een pasje opzij. Lukas Van Eenoo krulde de bal randje zestien meter mooi in de linkerhoek. Tegen Union bleef die voorsprong acht minuten overeind. In het Edmond Machtensstadion was het amper zes minuten. Berke Özer loste een bal. Mayingila Mata Nzuzi reageerde sneller dan de Westelse verdedigers en trapte van dichtbij binnen. Alweer een foutje cash betaald. Noel Soumah mocht op slag van rust van geluk spreken dat scheidsrechter Michiel De Cuyper de rode kaart op zak hield toen hij met een zware charge aan de zijlijn uitpakte.

De eerste helft leek op een gelijkspel af te stevenen. Tot Jarno Libert Christian Brüls in het strafschopgebied haakte en De Cuyper onverbiddelijk naar de stip wees. Normaal een kolfje naar de hand van Brüls. Die liet echter de klus over aan Igor Vetokele. Hij stuurde doelman Sadin naar de verkeerde hoek, maar zag tot zijn afgrijzen de bal tegen de linkerpaal uiteenspatten. Niets blijft Westerlo in deze fase van de competitie gespaard.

Tuur Dierckx zorgde voor de eerste dreiging na de rust. Hij werd weggestuurd op de rechterflank en stuitte op doelman Sadin. Aan de overkant kende Mayingila Nzuzi Mata minder genade. Hij kreeg te veel vrijheid, schakelde Biset iets te gemakkelijk uit en plaatse de bal in de verste hoek. De frustratie bij de Kemphanen nam toe. Pietro Perdichizzi slikte een derde bezoekende gele kaart voor een stevige overtreding. Westerlo zit in de hoek waar de klappen vallen en het derde doelpunt van de thuisploeg was opnieuw een geschenk met een grote strik er rond. Doelman Özer bokste de bal recht tegen het lichaam van Rocha waardoor die pardoes in doel caprioleerde. Balen voor Westerlo. De bezoekers konden geen vuist meer maken. Maandag staat een inhaalwedstrijd op het programma in het Kuipje. Tegen uitgerekend RWDM.

RWDM: Sadin, Libert, Ruyssen, Le Joncour, Mpati Bibuangu, Nzuzi Mata, Dante, Rommens, Claes, Nangis, Rocha

WESTERLO: Özer, Soumah, Biset, Perdichizzi, Dierckx, Ephestion, Keita, Van Eenoo, Brüls, Vetokele, Ciçek

VERVANGINGEN: 63’ Vetokele door Gboho, 72’ Nzuzi Mata door Terki, 78’ Dierckx door Abrahams, 81’ Biset door Lloci, 84’ Nangis door Boujouh, 90’ Rocha door Senakuku Mukulepu

DOELPUNTEN: 15’ Van Eenoo 0-1, 21’ Nzuzi Mata 1-1, 57’ Nzuzi Mata 2-1, 74 Rocha 3-1

GELE KAARTEN: 45’ Soumah, 51’ Keita, 62’ Perdichizzi, 64’ Ruyssen, 78’ Nangis

SCHEIDSRECHTER: De Cuyper