BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Sneltest in apotheek perfect mogelijk indien er goede omkadering is”

Sneltests in de apotheek zijn perfect mogelijk indien er een goede omkadering en opvolging is. Dat zegt Lieven Zwaenepoel, de woordvoerder van de Algemene Pharmaceutische Bond (APB).

14 reacties

  • Kris Leynen

    3 jaar geleden
    De huisdokters hebben het rustig, de besmettingen dalen zeer snel nu, en de mensen komen niet met andere klachten. Als een mondmasker corona kan tegen houden zal het ook wel minder ernstige virussen kunnen tegenhouden zoals verkoudheden, keelontsteking en bronchitis. Dus de dokter ziet misschien nog de helft van zijn cliënten. Gelukkig voor hun kunnen ze de griep spuiten nog zetten
  • Hilde Leysen

    3 jaar geleden
    N net als je de test nodig hebt zijn ze gesloten.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    De labo's zullen veel mis lopen maar vandaag negatief en morgen ?Test is langs de feiten lopen
  • Toon Van Kerckhove

    3 jaar geleden
    Zeer goed initiatief! Waarom mag een apotheker ook geen griepspuit zetten? In Italië en in Frankrijk als je iets overkomt ga je niet eerst naar de Spoed, maar ga je eerst naar de apotheker. Die zal alles doen om u te helpen en te verzorgen. Hier moet je ook niet direct naar de Spoed lopen. Ga naar de apotheker: die zal u zeker bijstaan en helpen. 
  • Lennert De Vriendt

    3 jaar geleden
    Inderdaad Ben Weyts lult maar uit zijn nek de kinderen mogen op school zitten van 900 u “s morgens tot 1600 u “s avonds allemaal gezellig samen, maar voetbal in openlucht en ouders met masker en 1,5 m afstand , kantines dicht , kleedkamers dicht , dat mag niet , de logica is ver zoek in dit land !
  1. Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?
    PREMIUM

    Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?

    Gilbert Bécaud kwam er ooit optreden en zelfs Arnold Schwarzenegger kwam naar het pretpark dat 60 jaar geleden de naam kreeg van wijlen koning Boudewijn. Vandaag staat de fontein droog, ziet een vader zijn kind liever niet in het onhygiënische ballenbad springen en hangt er een muffe geur. “Wij waren zo teleurgesteld dat we ons geld teruggevraagd hebben. En het strafste: we hebben het nog gekregen ook”, vat een lezer het verval samen. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen met het ooit o zo mooie park? Had het anders kunnen lopen als die éne beslissing niet werd genomen? Wij gingen op pad. En kwamen YouTuber Acid tegen.
    Brugge
  1. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel