Fien brengt Jeanne (87) en Marie (93) wat plezier in een glas. 't Is op het randje, maar er zit net 1,5 meter tussen hun stoelen én ze dragen hun mondmasker.
Volledig scherm
PREMIUM
Fien brengt Jeanne (87) en Marie (93) wat plezier in een glas. 't Is op het randje, maar er zit net 1,5 meter tussen hun stoelen én ze dragen hun mondmasker. © Gregory Van Gansen / Photo News

Onze reporter Fien Tondeleir springt bij in woonzorgcentrum: "Ik ben verslaafd geraakt aan de lach van de bewoners"

'Dringend gezocht: helpende handen voor de woonzorgcentra.' Onze reporter Fien Tondeleir (30) twijfelde niet en ruilde haar thuiswerkplek drie dagen in voor rustoord Zennehart in Alsemberg. Denken dat ze daar alleen kommer en kwel te zien kreeg, is het personeel en de bewoners oneer aandoen. Ze liep er de benen vanonder haar lijf, maar zag vooral hoe 'kleine gelukskes' iemands dag helemaal kunnen maken.

5 reacties

  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    De oplossing is natuurlijk om al die vrijwilligers in te schrijven als officiële werknemers en het probleem is opgelost voor de zorgsector. Het is tenslotte de keuze van de vrijwilligers zelf deze job verder te zetten en raden van bestuur die hun goedkeuring willen geven...VZW’s...
  • Jenny stevens

    4 jaar geleden
    ook fijn te horen voor die mensen ,is nog alles wat ze hebben 
  • ingrid vermeire

    4 jaar geleden
    beste reporter, laat eens weten dat het niet de schuld van de oudjes is dat dit virus niet aan banden kan gelegd worden, maar aan alle onverantwoordelijke burgers die de maatregelen (die zeer matig zijn) alsmaar met de voeten treden. op met zijn allen naar de zee en de bossen om dicht op elkaar te gaan wandelen! doe zo voort en je grootmoeder zal de dupe zijn!
  • Hilde Vermeersch

    4 jaar geleden
    Niet onlogisch Paul! Als je 120 bewoners hebt en iedereen krijgt dagelijks bezoek dan krijg je dagelijks 120  mensen binnen. Enkele vrijwilligers die een opleiding krijgen om maximaal te beschermen en telkens in dezelfde ‘bubbelafdeling’ terecht komen, kunnen echt wel een belangrijke ondersteuning zijn nu er vaak minder personeel is. Ikzelf heb 2 dagen vrijwillig Animatie georganiseerd in de dementieafdeling van een wzc. De dankbaarheid van bewoners en zorgverleners was zeer groot!
  • Paul Cabus

    4 jaar geleden
    ZEER vreemd dat men in de wzc vrijwilligers vraagt, terwijl bezoek verboden is?!