Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News

Carl Devos: “Parlementsleden die roepen dat de democratie belangrijk is, moeten consequent zijn”

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl

85 reacties

  • Odette Guebenne

    3 jaar geleden
    Devos verkondigt‘Het parlement is enkel in theorie de belangrijkste speler. In de praktijk isde regering & zijn vooral partijen de baas.’ Hij spoort op het einde v/zijnbetoog de parlementsleden aan om consequent te zijn. Op mijn beurt zou ik hem &de lezers die hier reageren, vragen uit voormeld citaat het enig mogelijkelogische gevolg te trekken & even consequent te denken & anderen teovertuigen: regeringen door de burgers te laten verkiezen. 
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    In een land zoals België waar geregeerd wordt door de partijen die de verkiezingen verloren hebben is er geen democratie. Wat zouden wij dan kunnen oordelen over de democratie in andere landen ?
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Je kan in onze democratie als burger maar op 1 partij stemmen. Maar een regering is meer dan 1 partij. Tenzij in totalitaire regimes: daar is enkel die ene Partij aan de macht. Zoveel mogelijk partijen in een regering is dus eigenlijk ideaal: een bonte bevolking die geregeerd wordt door een bonte regering. 
  • bart vc

    3 jaar geleden
    Er is een ploeg gevormd in uiterst moeilijke omstandigheden. Individuele acties van ploeg spelers kunnen zolang dit het collectief niet ondermijnt. Als er nog maar 1 volksvertegenwoordiger iets zou zeggen dat afwijkt van het partijstandpunt, zijn inteligentia en journalisten er als de kippen bij om te melden dat de communicatie van de standpunten van die partij te wensen overlaat. Ook jullie pers en professoren moeten voor eigen deur vegen.
  • Wilfried Vanden Berg

    3 jaar geleden
    Democratie in België stopt waar de politiek begint . Mocht er democratie zijn natuurlijk. Maar dat is de grote twijfel.