Coronabesmettingen dalen, maar aantal overlijdens blijft stijgen

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft verder dalen. Tussen 28 oktober en 3 november zijn dagelijks gemiddeld 11.790 nieuwe gevallen geregistreerd. Ook het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt verder, al gaat die daling trager. Het aantal overlijdens stijgt wel nog steeds. Gemiddeld sterven nu 165 mensen met Covid-19 per dag.

De piek op het vlak van nieuwe coronabesmettingen lijkt voorbij. Het daggemiddelde van 11.790 is een daling van 27 procent in vergelijking met de dag ervoor. In totaal zijn in ons land nu al 488.044 mensen besmet geraakt met SARs-CoV-2, de officiële naam van het nieuwe coronavirus.

Ziekenhuizen

Die daling van het aantal besmettingen zorgt ook voor een licht verbeterde situatie in de ziekenhuizen. Vrijdag zijn daar 593 nieuwe patiënten opgenomen, iets meer dan de dag ervoor. Omdat er ook 626 mensen het ziekenhuis mochten verlaten, is het totaal aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen voor de derde dag op een rij gedaald.

In totaal liggen nu 7.208 mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 77 minder dan gisteren. Het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorg stijgt wel verder. Daar zijn nu al 1.459 bedden bezet, 24 meer dan de dag ervoor.

Overlijdens

Ook het aantal overlijdens door het coronavirus stijgt steeds sneller. Tussen 28 oktober en 3 november zijn dagelijks gemiddeld 165 mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19. Dat zijn er bijna 80 procent meer dan de dag ervoor. In totaal stierven in ons land nu al 12.708 mensen aan het coronavirus.

Meer