©  BELGA

Martin Hongla (Antwerp) beloond voor goede prestaties met eerste selectie voor Kameroen

Martin Hongla (22) is bezig aan een prima seizoen bij Antwerp. De middenvelder speelde al meer dan heel vorig seizoen en wordt nu ook beloond. Hij werd alsnog opgeroepen voor de Kameroense nationale ploeg, voor de eerste keer.

Antwerp-coach Ivan Leko toonde zich de voorbije dagen blij met het feit dat de Great Old steeds meer internationals aflevert. “Elf stuks nu. Dat doet de waarde van onze ploeg groeien.” Maar met elf stuks doelt hij wellicht op de spelers die in áánmerking komen om voor hun land uit te komen. Want tijdens de interlandbreak zal hij maar enkele jongens moeten missen. Miyoshi werd opgeroepen voor Japan, Mbenza voor Congo-Brazzaville en Beiranvand voor Iran, maar die laatste blijft in België om honderd procent fit te worden. Lee Jae-ik kreeg een uitnodiging voor de U23 van Zuid-Korea.

Maar nu is er dus wel nog Martin Hongla bijgekomen. Hij stond al op de reservelijst van bondscoach Antonio Conceicao, maar is alsnog opgeroepen voor de dubbele interland tegen Mozambique, op 12 en 16 november. Hij kwam al uit voor de U23, maar als hij straks afzakt naar zijn land, kan hij zijn debuut maken voor de A-ploeg.

 ©  EPA-EFE

 dvd