Verdachte van groepsverkrachting stapt zelf naar de politie

Een van de verdachten van een vermeende groepsverkrachting in Brussel is zelf naar de politie gestapt om zijn versie van de feiten te vertellen. Hij heeft zich geëxcuseerd. Het onderzoek naar de feiten is nog volop aan de gang.

Vijf tot acht jongeren hebben zich in een Airbnb vergrepen aan een jong meisje. De daders filmden alles en plaatsten de beelden op sociale media. Een aantal verdachten zijn herkend, anderen kwamen onherkenbaar in beeld.

Een van hen heeft zich nu zelf aangegeven bij de politie. Om zich te excuseren en om zijn versie van de feiten te geven. Wat die versie is, wilde de politie niet vertellen in het belang van het lopende onderzoek.

De jongeman in kwestie, van Congolese afkomst, zegt dat hij kon weglopen op het moment van de feiten maar dat hij het niet gedaan heeft. Daar voelt hij zich naar eigen zeggen schuldig om.

Het onderzoek begon nadat op sociale media beelden werden verspreid van wat een groepsverkrachting zou kunnen zijn. Ze tonen vijf tot acht mannen die lachgas inademen en dan een jonge vrouw, waarschijnlijk minderjarig, misbruiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen