©  Photo News

Antwerpenaren Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts naar kwartfinales in World Cup of Darts

Dimitri Van den Bergh (PDC-11) en Kim Huybrechts (PDC-39) hebben zich zaterdag in het Oostenrijkse Salzburg geplaatst voor de kwartfinales van de World Cup of Darts. In de tweede ronde versloegen ze Letland met 2-0.

Maarten Vanhoof
Bron: BELGA

Zonder echt goed te spelen nam Huybrechts met 4-0 de maat van Janis Mustafejevs. Van den Bergh bleef ver onder zijn niveau, maar trok tegen Madars Razma (PDC-65) uiteindelijk toch met 4-3 aan het langste eind. De Belgen, die in de eerste ronde nipt Tsjechië met 5-4 uitschakelden, wierpen een gemiddelde van 85,35 per drie darts tegen 76,1 voor de Letlanders.

“Dit was echt niet goed”, verklaarde Huybrechts. “We hebben gewoon geluk gehad met de loting. Zondag moeten we het opnemen tegen de Canadezen, we zullen ons beste darts moeten vinden om ons te plaatsen voor de halve finales.”

De Canadezen Jeff Smith (PDC-88) en Matt Campbell schakelden in hun wedstrijd van de tweede ronde de Nieuw-Zeelanders Cody Harris (PDC-140) en Haupai Puha met 2-0 uit.

Het is de tiende editie van de World Cup of Darts, van de vorige negen werden er vier gewonnen door Engeland en vier door Nederland. De Engelsen plaatsten zich zaterdagnamiddag ook voor de kwartfinales. Michael Smith (PDC-4) en Rob Cross (PDC-5) namen met 2-0 de maat van de Litouwers Darius Labanauskas (PDC-45) en Mindaugas Barauskas. Nederland (Michael van Gerwen en Danny Noppert) geeft zaterdagavond Spanje partij. Toernooifavoriet Wales (Gerwyn Price en Jonny Clayton) treedt dan tegen titelverdediger Schotland (John Henderson en Robert Thornton) aan.

Met zijn broer Ronny schopte Kim Huybrechts het in 2013 tot de finale en bereikte hij later nog drie keer de halve finales. Het is de derde keer dat hij met Van den Bergh aan zijn zijde aantreedt. In 2018 eindigde het voor Huybrechts en Van den Berg in de halve finales, vorig jaar in de kwartfinales.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten