Thijs woont al negen jaar in Arizona, maar mocht pas deze verkiezingen voor het eerst stemmen ©  rr

Peltenaar in Arizona: “Trumps shitshow nog lang niet voorbij, vrees ik”

Tucson -

Peltenaar Thijs Boonen (39) voorspelde een maand geleden al in onze krant dat Trump moeilijk zou doen over de stemmen die per post werden uitgebracht. “Zelfs nu verwacht ik dat het nog een tijdje zal duren voor hij zijn nederlaag toegeeft”, vertelt de Limburger vanuit Arizona.

“Het is nu afwachten wanneer Trump zijn nederlaag zal toegeven”, vertelt Stijn. ©  rr

Hoewel Thijs al negen jaar in de Verenigde Staten woont en werkt, vroeg hij pas in 2020 de Amerikaanse nationaliteit aan zodat hij kon stemmen bij deze presidentsverkiezingen. “Uiteraard voor Biden, en uiteraard ben ik heel erg opgelucht dat het presidentschap na vier jaar opnieuw naar de Democraten gaat”, vertelt de Peltenaar vanuit Tuscon, een stad in Arizona vlakbij de Amerikaanse grens. “Het is alleen bang afwachten óf en wanneer Trump zijn nederlaag zal toegeven. Als ik afga op zijn uitlatingen van de voorbije dagen, vrees ik dat Trumps shitshow nog wel een paar dagen of zelfs weken kan aanhouden.”

“Maar je merkt dat wel iedereen er hier intussen van overtuigd is dat het presidentschap Biden écht niet meer kan ontglippen. Zelfs binnen de Republikeinse partij distantiëren meer en meer mensen zich van Trump.”

Arizona was een van de strijdstaten voor het presidentschap en ook dit weekend ging het tellen daar nog druk door, zonder een officiële winnaar. “De kans is groot dat Trump hertellingen zal eisen, en die zullen er in sommige staten ook wel komen. Maar de verschillen zijn intussen zo groot dat geen mens nog gelooft dat een hertelling meer is dan een manoeuvre om tijd te rekken. Biden wordt onze nieuwe president, en daar ben ik heel blij mee. Het is nu alleen afwachten wanneer onze huidige president zijn nederlaag toegeeft.”  rust

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer